Publicitat
Política · 8 d'Agost de 2020. 12:00h.

L'altra història de Catalunya

La Guerra dels Malcontents desmenteix que "els catalans no tenim Rei"

L'altra història de Catalunya

El diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco ha recordat aquest divendres l'episodi de la Guerra dels Malcontents de l'any 1827 com a exemple de "monarquisme que hi ha hagut a Catalunya" durant la seva intervenció en la sessió plenària sobre la monarquia. Blanco ha recalcat que "la realitat de Catalunya és molt plural i molt diversa" i ha refusat que l'afirmació que "els catalans no tenim rei" s'empari en fonaments històrics.

"Diu vostè que els catalans no tenim rei i s'empara en la història per dir-ho. Qualsevol persona que s'hagi llegit un parell de llibres sap perfectament que al llarg de la història els catalans han tingut vel·leïtats republicanes com la resta d'espanyols i vel·leïtats monàrquiques. Però li vull recordar -perquè sàpiga el tipus de monarquisme que hi ha hagut a Catalunya- la Guerra dels Malcontents" ha apuntat.

"La guerra dels Malcontents de l'any 1827 es va produir fonamentalment a Catalunya i en menor mesura a la Comunitat Valenciana, a Aragó i al País Basc. És a dir, els territoris que després van donar lloc a les guerres carlistes" ha explicat el diputat de la formació taronja.

Blanco ha exposat que "la Guerra dels Malcontents partia de seccions molt reaccionaris de la Monarquia que consideraven que Fernando VII estava fent massa concessions als lliberals i eren l'avantsala del que després va ser el carlisme, volien una monarquia molt més reaccionària, molt més ultramuntana i molt més conservadora".

"Els malcontents és un moviment clarament radicat a Catalunya i no en altres parts d'Espanya, s'ha d'explicar la història de Catalunya bé. No es pot parlar de la Inquisició com parlava el senyor Batet, com una cosa aliena a Catalunya" ha manifestat en la seva intervenció.

"Els malcontents demanaven al rei Fernando VII que tornés a implantar la inquisició que s'havia abolit a Espanya, aquesta era la naturalesa dels ultrareaccionaris monàrquics catalans" ha indicat, recalcant que "la realitat de Catalunya és molt plural i molt diversa, i vostès plantegen la realitat de Catalunya com una constant lluita entre Catalunya i Espanya" ha lamentat. "És una invenció que només forma part de la seva imaginació" ha dit.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 Menjamela Grandi, Anapurna, 09/08/2020 - 13:52

Es decir, los tractorianos de la época pidiendo la reinstauración del absolutismo y la inquisición. Hay gente que nunca cambia.

#10 Joanet, Bcn, 09/08/2020 - 12:30

Els pobles on hi ha massa gent com el Nacho Martin Blanco no tenen ni república ni monarquia. Simplement no existeixen.

#9 Joan, Bcn, 08/08/2020 - 20:03

Osea, estamos en MALCONTENTS II.
Carlistas, reaccionarios, enchufismo, adoctrinamiento TV3,
Todo vale para mantener su saqueo público y sus privilegios

#8 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla destroza cerebros..., 08/08/2020 - 18:53

Vamos que para estos de la secta amarilla, herederos del carlismo mas reaccionario, Carlos María Isidro no tenía nada que ver con la monarquía absoluta... es decir Cataluña ya era republicana en tiempos de Augusto... y lo de "Hispania" es un invento de Franco... Tarraco nunca fue capital de la Hispania Citerior...

#7 Tabarnés puro, Barcino, 08/08/2020 - 15:45

Efectivamente. La guerra 'dels malcontents' o de los agraviados, antesala del carlismo reaccionario y ultramontano del que bebió, se nutrió y se amamantó el nacionalismo etnicista y retrógrado , tuvo lugar principalmente en la Cataluña profunda, Aragón y el País Vasco. Las cosas no suceden por casualidad.