El Consell de Ministres aprova una línia de 400 kv entre Sentmenat i Santa Coloma passant per Badalona

L'altra MAT

Serra Marina. Foto: ACNA, S.L.

El Consell de Ministres del passat 18 de novembre de 2011, va decretar la declaració d'utilitat pública de la construcció d'una subestació elèctrica i la implementació d'una línia de 400kv (MAT) a la Serra de la Marina, segons ha revelat ara la CUP. L'afectació d'aquesta línia recau de Sentmenat a Santa Coloma de Gramenet, passant, entre d'altres, pel terme municipal de Badalona.

La Candidatura d’Unitat Popular ha anunciat ja en un comunicat que s'oposa "frontalment" al project "tant pel seu impacte ecològic com pel model energètic que representa. Així mateix, recorda que hi ha alternatives molt més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient i la població", segons un comunicat.

La formació assegura que "la declaració d''utilitat pública' permet tirar pel dret i no comptar amb l'opinió de la població afectada per la instal·lació de la MAT" i que "no va ser fins el passat mes de juny que, gràcies a les peticions de Gent de Gramenet, aquesta informació es va fer pública.

La CUP de Badalona considera que forma part d'un projecte "molt més ambiciós, conegut com a 'anella mediterrània', que enllaçaria l'Estat francès, l'espanyol i els països del Magreb amb una finalitat eminentment comercial: la venda dels excedents de la producció elèctrica francesa d’origen nuclear".

També defensen que cal "una nova cultura de l’energia basada en l’estalvi i l'eficiència energètica, la gestió de la demanda i la generació elèctrica de fonts renovables a prop dels llocs de consum, tot desterrant per sempre més el model obsolet basat en grans línies de transport, que tan nefastes conseqüències té pel territori i la població afectada".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 jordi, st cugat, 10/07/2012 - 13:32

S'escriu kV, amb majúscula i no amb minúscules. Una mica de rigor, si us plau.