Publicitat

El Parlament tanca fins a l'octubre

L'altre 155

El Parlament de Catalunya no celebrarà cap sessió fins al mes d'octubre, aturant l'activitat de l'hemicicle durant més de dos mesos. Fins llavors, només es duran a terme les comissions del Parlament. La Mesa i la Junta de Portaveus així ho han acordat, fixant entre el 2 i el 4 d'octubre, el debat de política general.

La decisió, que ha estat presa per la majoria independentista durant la reunió d'aquest dimarts, s'ha pres una setmana després de les desavinences entre JxCat i ERC pel que fa a la suspensió dels diputats processats per rebel·lió. Ambdues formacions han estat incapaces de trobar una solució per rellevar els parlamentaris suspesos pel TS.

El decret d'aplicació del 155, a més de cessar el Govern, va comportar la dissolució del Parlament fins a la convocatòria electoral del 21-D, fet que va propiciar l'aturada de l'activitat parlamentària. Ara, amb el nou calendari aprovat per la Mesa i la Junta de Portaveus, el Parlament no celebrarà cap sessió fins al dia 2 d'octubre, l'endemà del primer aniversari del referèndum de l'1-O.

Els grups de l'oposició han mostrat la seva disconformitat amb aquesta llarga aturada, criticant que no es reprengui al mes de setembre, i han acusat la majoria independentista de bloquejar la Cambra fins a l'octubre.

La cap de l'oposició i líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha titllat "d'atropellament a la democràcia i a l'oposició" que la Mesa i la Junta de Portaveus hagin acordat arrencar el calendari de plens a l'octubre. Arrimadas ha denunciat que "el separatisme ha decidit tancar el Parlament fins a l'octubre, silenciar l'oposició fins que els doni la gana", durant una roda de premsa al Parlament.

El líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha afirmat que el tancament del Parlament fins a l'octubre és un "escàndol" a través del seu compte de twitter. "És un escàndol que el Parlament s'aturi fins a l'octubre" ha escrit Iceta.

El president del PP, Xavier García Albiol, ha criticat que el Parlament tanqui durant "tres mesos" assegurant que és "una vergonya que no immutarà als abduïts" a través de twitter. "Gràcies als independentistes els diputats catalans compartim calendari de vacances amb els escolars. Tres mesos tancat el Parlament. Una vergonya que no immutarà als abduïts" ha escrit Albiol.

Publicitat
Publicitat

90 Comentaris

Publicitat
#50 Xexo, Premis, 26/07/2018 - 17:58

Por eso la economía sube porque no legislan

#49 Sergi, Bcn (Espanya) , 25/07/2018 - 16:56


"Cuando se pisan los derechos de cualquier grupo, se pisan los derechos de todos los ciudadanos de Catalunya. No se dan cuenta de la gravedad de lo que están haciendo, están cogiendo el gusto al autoritarismo”.
Joan Coscubiela. 7 de Septiembre 2017

#48 OVNI, ELX, 25/07/2018 - 12:01

i 3 "La población del resto del Estado -es decir, en nuestro caso, del resto de España- no se pronunciaria electoralmente, sino que se limita a tomar nota del resultado electoral en el territorio en cuestión y a acceptar el resultado"

Jordi Solé Tura (PSC). Ponent Constitució espanyola (1978)

"Nacionalidades y nacionalismos en España",

#48.1 Sergi, Bcn (Espanya) , 25/07/2018 - 16:58

Leete el artículo 155 de la constitución española, aprobado por Jordi Solé Tura.

#47 OVNI, ELX, 25/07/2018 - 11:59

2. "Pero, precisamente porque es un derecho de autodeterminación, sólo se pronuncia la población del territorio que pretende autodeterminarse"

Jordi Solé Tura (PSC). Ponent Constitució espanyola (1978)

"Nacionalidades y nacionalismos en España", pàg. 155

#47.2 Andres, Almeria, 25/07/2018 - 20:12

OVNI, ya te dije en alguna ocasión que necesito que me digas lo que tomas, en farmacias no lo venden seguro.

Ese derecho del que hablas que no existe salvo para algunos casos excepcionales de falta de derechos humanos y colonialismo, es de facto algo sin sentido, porque quién delimita el territorio?.

#46 OVNI, ELX, 25/07/2018 - 11:54

1. "El derecho de autodeterminación a través de una consulta significa que la población del territorio donde este derecho se ejerza puede pronunciarse por la independencia o rechazarla"

Jordi Solé Tura (PSC)
ponent Constitucií espanyola (1978)

"Nacionalidad y nacionalismos en España" (1985) pàg. 155