Publicitat

L'expresident del Parlament va provocar polèmica el 2001 amb les seves afirmacions sobre la immigració

L'altre Barrera

Imatge del article de La Vanguardia

Heribert Barrera, expresident del Parlament i d'Esquerra, mort aquest dissabte a Barcelona, malgrat la seva tasca política ha estat en els darrers anys centre de la polèmica per algunes declaracions sobre la immigració, que fins i tot van provocar que el titllessin de racista.

L'any 2001, per exemple, va sortir a la venda un llibre-entrevista escrit pel periodista Enric Vila, on es recollien opinions sobre immigració, titulat Què pensa Heribert Barrera?. En unes declaracions recollides també per La Vanguardia, explicava que "la immigració es la principal amenaça de Catalunya" o que "si hagués estat diputat hauria votat a favor de la llei d'Estrangeria del PP".

Malgrat tot, l'expresident argumentava que "no sóc racista. Crec que hi ha diferències, però que aquestes diferències no impliquen superioritat. Tampoc sóc xenòfob. Seria estúpid que jo, que he viscut tants anys a l'estranger, tingués aversió cap els estrangers".

Al llibre, a banda, s'hi poden llegir frases com "les onades migratòries son un pla per descatalanitzar Catalunya", "és evident que qualsevol persona que vulgui espanyolitzar Catalunya té interès que la immigració vingui cap aquí" o "la immigració es la principal amenaça de Catalunya, varem aconseguir superar les onades d'andalusos, però ara el català està en perill. A mi m'agradaria una Catalunya com la de la República: sense immigrants".

També afirmava que "a Amèrica els negres tenen un coeficient intel·lectual inferior als blancs" o "ningú em convencerà que és millor una Rambla amb gent mestissa que una on tan sols hi passegi gent de la raça blanca mediterrània".

Publicitat
Publicitat

84 Comentaris

Publicitat
#37 xavier, girona, 07/12/2011 - 09:58

Només per venir, cobren més que el meu pare després d'haver treballat tota la vida a bosc, te l'esquena i les articulacions fetes pols, i no pot sortir de casa perquè els seus veïns immigrans viuen de gratis i no tenen cultura de pagar comunitat i per falta de pagament tenen l'ascensor parat.

#36 angel, cardedol, 29/08/2011 - 17:58

Els d´esquerres han de mirar l´exemple d´Heribert Barrera. Ès l´ùnic polític d´esquerres que admiro. Que aqui ja no hi quep mès immigrants, desperteu d´una vegada.

#35 INDIGNADO, BARCELONA, 29/08/2011 - 17:43

(...) profundo, el no reconocer la grandiosa aportación de tantos murcianos, andaluces, etc. (que alguien me diga cuantos albañiles, basureros o empleadas de hogar son catalanes), lo que divide al país en dos. Catalunya será con sus inmigrantes (ahora rumanos, latinos o marroquíes) o no será.

#35.1 Miquel, Vic, 29/08/2011 - 22:26

Si el fet la seva aportació a la seva terra de neixament s'estalviarien d'immigrar. A partir d'aquí, integrar-se o seguir sent immigrants.

#35.2 Terraxa, Terrassa, 29/08/2011 - 23:14

No ho entenc, llavors els paletes que conec no són catalans? I els que han nascut aquí?
Vull dir, si els immigrants aporten és per què esdevenen catalans, oi?. O no?
qui és català llavors? vols dir que immigrants i els seus fills no són catalans?
Els dels darrers 10 anys o els d'abans?
¿?

#35.3 INDIGNADO, BARCELONA, 30/08/2011 - 10:36

***Terraxa: Hombre sí, a los mejor en Vilapujolet de Dalt los paletas son catalanes. Pero pásate por las grandes ciudades, y comprueba quién ocupa los puestos de trabajo menos cualificados: Inmigrantes, sean de Albacete o de Bucarest. A partir de aquí, como mínimo, respeto. Mucho respeto.

#35.4 Terraxa, Terrassa, 30/08/2011 - 12:17

El lloc de treball no depèn només de l'origen. També de la qualificació professional. I molt.
Per què no parlem dels metges? el 15% de metges que exerceixen a Catalunya són estrangers.
Un enginyer superior jefe a Ficosa fill de murcians nascut a Catalunya no és català? O un cambrer, tant és.

#35.5 Francesc, Barcelona, 30/08/2011 - 12:36

El problema ésque els catalanoparlants amaguem la llengua catalana. Baixa autoestima, encara. Per això tanta gent de fora no senten la llengua al carrer, que és al lloc on s'aprèn.

#34 INDIGNADO, BARCELONA, 29/08/2011 - 17:39

***Está bien conocer el alma profunda de esto que algunos llaman -como un chiste malo- "tierra de acogida". De acogida (de buena acogida, quiero decir), nada. Se acoge porque no se tiene más remedio. Lo que no dice Barrera es donde estaría Catalunya sin inmigrantes. Es este desagradecimiento....

#34.1 Gutí, Barranc, 29/08/2011 - 22:10

Catalunya sin inmigrantes estaria rica,en seguridad social,en ayudas para los autoctonos de toda clase, que ahora son para los de fuera,quitate la venda que llevas que pronto nos tocara correr atodos y tu el primero.

#34.2 Francesc, Barcelona, 30/08/2011 - 12:41

Podria ser com Eslovènia, per exemple. o Dinamarca. Gran potències econòmiques. El cas és que Catalunya ara és una societat mestissa com Anglaterra, o Alemanya o Israel. El que cal és que l'eina de cohesió sigui el català, sobretot.

#34.3 INDIGNADO, BARCELONA, 30/08/2011 - 20:55

Sin inmigrantes Catalunya jamás se hubiera desarrollado, ni económica ni demográficamente. Se necesitaba mano de obra -barata a poder ser- para los puestos menos cualificados, como en cualquier proceso migratorio. Así que encima culpabilizarles de todo, me parece una canallada intolerable.

#33 Terraxa, Terrassa, 29/08/2011 - 17:15

És així. Però la demografia és un tema tabú. Ningú en vol parlar
De fet, a tota l'UE, s'està juntant envelliment de la població, baixíssima taxa de natalitat i alta immigració, tot això en un curt període. El resultat és el que és, i la història és plena d'exemples.