Publicitat
Política · 12 d'Abril de 2012. 09:27h.

L'altre 'Confidencial.cat'

'Crònica d'una campanya' relata com es van viure a CiU els dies precedents a guanyar les eleccions del 2010

L'altre 'Confidencial.cat'

Madí, al costat del cartell 'Confidencial.cat'

El documental 'Crònica d'una campanya', que s'estrena el 13 d'abril als cinemes Girona i Alexandra de Barcelona, s'endinsa en la campanya electoral de CiU -dirigida per David Madí- que va portar el 2010 Artur Mas a la presidència de la Generalitat.

El llargmetratge ha estat rodat durant trenta dies per la productora Cromosoma, que ressalta que és la primera vegada que s'autoritza un equip independent a gravar "sense restriccions" el dia a dia de les jornades prèvies a les eleccions.

La majoria dels protagonistes del 'film' són avui alts càrrecs de la Generalitat o han guanyat pes en el partit: Madí, que avui es dedica a activitats privades; Quico Homs, actual portaveu del Govern; Oriol Pujol, flamant nou secretari general de CDC, Jordi Cuminal, que ara és director general de comunicació de la Generalitat, Joan Piqué, cap de premsa de Mas; entre d'altres.

Cromosoma ha produït altres films premiats com Bicicleta, cullera, poma, premi Goya al millor documental, en què es retrata la convivència amb l'Alzheimer de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall; i Arrugas, Goya al millor film d'animació.

Però aquesta no és la primera aventura cinematogràfica de CiU, ja que durant la campanya de 2006-també amb David Madí al capdavant-, la federació nacionalista va presentar el documental Confidencial.cat de 55 minuts sobre l'acció de Govern del primer tripartit.

El relat anava des de la primera crisi oberta arran de la reunió de Carod-Rovira amb ETA, fins a l'última que va deixar Pasqual Maragall governant en minoria, passant per la negociació de l'Estatut, el sinistre del barri del Carmel, la vaga de metges i el viatge de Carod i Maragall a Israel.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 #10 Jaume Torres i Albiol, Girona, 13/04/2012 - 14:42

Sóc un fan de David Madí, va ser un home que sempre va parlar clar, valent i ha fet un gran servei a Catalunya. Per molt que hi hagi qui el critiqui ho va clavar tot i a sobre li hem d'agrair que amb la seva última campanya es carregués definitivament aquella colla de cràpules del tripartit

#7 #8 Espartac Geli, Barcelona, 13/04/2012 - 14:35

La realitat que va plasmar Confidencial Cat va ser extraordinària. El que va passar amb el tripartit va ser molt pitjor del que ens deien en aquest DVD.
Marxar de la política quan estas a dalt de tot, només és un privilegi de persones molt intel.ligents. Madí ha estat un politic excepcional.

#6 Josep, Barcelona, 12/04/2012 - 15:20

I com han pagat la producció d'una película els de CiU (30 dies de rodatge ! Carísssim !) ?? Amb quins cales? Amb els de les retallades ? Quins collons !!

#6.1 pepito, barcelona, 12/04/2012 - 19:56

me parece que he visto ese nombre de cromosoma en las subvencioness del departament de salut publicada hace unos dias en el DOG.... si alguien lo quiere buscar que lo busque... no parece un fin muy sanitario que digamos....

#5 jajajjajajaaaaaa, barceloan, 12/04/2012 - 15:15

este es el que se iba a la privada, pero como es mediocre se gana la vida llevandose contrato de la Gene.....jajajajjajajaaaaaaaa

#4 -emilio, a, 12/04/2012 - 15:00

No se quien tendrá el mal gusto de pagar la entrada de un cine para ver esa porqueria. Hay cosas mas interesantes. En YouTube se puede ver gratis el video "El major robatori de la historia de Catalunya". Toda Cataluña está hablando de él.