Publicitat

Mas només aconsegueix el suport d'ERC i ICV al nucli del pacte fiscal

L'altre tripartit

Artur Mas, durant el ple

CiU només ha comptat amb el suport d'ERC i ICV i del diputat no adscrit Joan Laporta per aprovar aquest dimecres el gruix de la proposta de pacte fiscal. El PSC també ha donat el seu suport a alguns punts de la proposta, però en d'altres, com el que feia referència a la hisenda pròpia, s'hi ha abstingut.

Precisament, la sorpresa d'aquesta votació és que l'exconseller d'Educació amb el tripartit, Ernest Maragall ha trencat la disciplina de vot del seu partit amb un "sí". El PPC, per la seva banda, ha votat en contra d’alguns punts i s’ha abstingut en altres, C’s ha votat majoritàriament en contra de la proposta i SI ho ha fet en contra de tot el text.

El model de finançament propi per a Catalunya, que el president de la Generalitat, Artur Mas, haurà de negociar amb el govern de l’estat aquest 2012, preveu la gestió de tots els tributs, la plena capacitat de l’Agència Tributària de Catalunya, capacitat normativa total de la Generalitat sobre tots els impostos, una aportació pactada amb l’estat pels serveis que presta a Catalunya i una altra en concepte de solidaritat amb la resta de territoris,  sense que faci perdre, però, posicions.

El ple ha estat seguit des de la llotja de convidats per destacades autoritats i representants polítics i de la societat civil: l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol; els expresidents de la cambra Joan Rigol i Ernest Benach; el primer secretari del PSC, Pere Navarro; el president d’ERC, Oriol Junqueras; el vicepresident quart del Congrés de Diputats, Jordi Jané, i altres parlamentaris del Congrés i el Senat, entre d'altres.

Veure totes les votacions

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 angel, CARDEDEU IS NOT ECSPAIN, 28/07/2012 - 20:56

Del TRSTPARTIT al TRIPAYASSOS.

#12 Ernest, barcelona, 27/07/2012 - 19:38

Votar CiU per què després resulti que també son una colla de corruptes.
Quina decepció, quina decepció.

#11 Meguis, Mollet del Vallès, 26/07/2012 - 13:55

Em flipa el comentari. Van votar a favor del pacte fiscal: CiU (62), Maragall (1), ICV(10), ERC (10) i Laporta (1). en total 84 diputats de 135. Això representa un 62,2%. Us sembla poc?. Com es port dir "només aconsegueix el suport d'ERC i ICV al nucli del pacte fiscal". Quins collons!!!!

#10 Pere, Barcelona, 26/07/2012 - 12:39

quin enginy de comentaris. Sou una colla de cretins

#8 Kropotkin, Vic, 26/07/2012 - 09:09

Estos de ICV no tienen remedio. Se lian la manta a la cabeza y se asocian con la alta burguesia catalana. Lo que faltaba... Jua, jua, jua,... ¡Que tiempos aquellos de Lenin y la Internacional! Jua, jua, jua,... Todo sea por seguir chupando del bote... Jua, jua, jua,...