Publicitat

CiU només convenç ICV i ERC amb el pacte fiscal

L'altre tripartit

Foto de família dels membres de la comissió

CiU nomes ha pogut convèncer Iniciativa i Esquerra per impulsar un nou finançament basat en el concert econòmic i una futura consulta. La resta de formacions parlamentàries  s'han quedat al marge. El ple del Parlament l'haurà de votar d'aquí uns mesos.

El Govern ha destacat la majoria absoluta que hi ha en la comissió a favor del pacte fiscal en la línia del concert i remarca que també hi ha un ampli consens ciutadà. El secretari general de la presidència, Francesc Homs, que ha dit que "celebrem que en aquest Parlament es constati una majoria absoluta de diputades i diputats en favor d'un model de pacte fiscal en la línia del concert econòmic. El govern, des d'aquesta perspectiva celebra també, que el dret a decidir es vagi obrint camí."

Esquerra Republicana ha defensat el pacte fiscal en la línia del concert i adverteix que aquest cop no es pot fer ni un pas enrere. "Només amb la meitat de dèficit fiscal, la situació és un altre", ha dit Joan Puigcercós.

Iniciativa ha celebrat que s'expliciti en la proposta la solidaritat i demana que si es fa una consulta ciutadana es pregunti per la política fiscal del govern català. Per Joan Herrera "el problema del finançament és un problema de repartiment de recursos amb l'estat però també d'un millor repartiment de recursos entre les diferents rendes que hi ha al país".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Joanot, BCN, 30/10/2011 - 10:59

Això demostra qui són els partits als que podem votar els patriotes. Davant aquest fet jo em sap tan greu que creixi l'atur al "cinturó vermell" metropolità. Tenen allò que mereixen.

#2 Ramon, Barcelona, 28/10/2011 - 19:40

Que maco que la paraula Tripartit hagi quedat connotada així. Sobretot que maco quan recordes l'horror d'aquells primers dies d'experiment sucursalista. No descarto que les mares catalanes acabin dient: 'Fes bondat, Meritxell, que, si no, vindrà el Tripartit!'.

#1 Almogàver , La Sagrera , 28/10/2011 - 17:57

Apa, ara CiU que necessita ajuda ja no renega dels que blasmava fa quatre dies i ja no fan pudor de sofre. Com diuen els evangelis, veuen la palla a l'ull aliè i no veuen la biga en el propi.
Ells han estat tota la vida bipartit i no passa res en canvi tripartit l'utilitzen com a insult.