Publicitat
Política · 23 d'Agost de 2018. 18:32h.

L'altre Valle de los Caídos

A Montserrat hi ha enterrats 319 requetès catalans

L'altre Valle de los Caídos

La cripta funerària conté les despulles i els noms dels 319 membres del Terç morts a la guerra

La presència d'un mausoleu ubicat al monestir de Montserrat, on hi ha enterrats 319 combatents del Terç de Requetès de la Mare de Déu de Montserrat ha propiciat l'actuació d'ofici del Síndic de Greuges, Rafel Ribó, per demanar informació sobre el mausoleu, ha anunciat avui el defensor del poble català.

De la mateixa manera que l'òrgan català va actuar per demanar la retirada dels monuments de Tortosa i Sant Carles de la Ràpita, "el Síndic investigarà aquest cas per tal d'aclarir si es compleix la Llei de memòria històrica de 2007".

Rafel Ribó s'ha assabentat de l'existència d'aquest mausoleu després que els mitjans de comunicació es fessin ressò de la iniciativa d'un grup parlamentari de demanar-ne la retirada i té previst "adreçar-se la Direcció General de Memòria Democràtica del Departament de Justícia" i "demanar el motiu pel qual aquest conjunt arquitectònic no consta, segons la premsa, en el cens en què es recullen 3.647 símbols feixistes classificats en 12 tipus diferents".

Ribó ha recordat que cal executar la Llei de memòria històrica, que faculta les administracions públiques a prendre mesures per a la retirada d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes i esments commemoratius d'exaltació, personal o col·lectiva, de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura.

La cripta funerària construïda el 1958, prop del monestir de Montserrat, conté les despulles i els noms dels 319 membres del Terç morts a la guerra.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#12 pepe, andorra, 27/08/2018 - 13:07

no veo yo exaltación del franquismo en ese lugar, q es lo q marca la ley, pero bueno, ya era hora de q ribo hiciese algo mas q ser un rompeolas del separatismo en el sindico de agravios. Los padres q nos hemos tenido q ir de esa región para evitar q adoctrinen a nuestros hijos, sabemos quien eres y de q pie cojeas, sobre todo en cuestión de viajes.

#11 Ch. Darwin, Sawnmount, 24/08/2018 - 13:55

Si ens podem creure les lleis de l'evolució, no hi ha dubte que els del Psoe i sucursals descendeixen dels voltors. La querència per desenterrar morts sembla haver esdevingut habitual. començant pel caudillo" i seguint amb la resta. Hom diría que el seu llibre de capçalera sigui Dràcula de B. Stoker.

#10 Capit@n España, The broquil is over, 24/08/2018 - 11:05

Golpistas contra un gobierno democrático.....Igual que sus nietos....Llach, Vidal, Puigdemont, etc

#9 Alejandro, Barcelona, 24/08/2018 - 08:49

¡¡Madreeee!!! Más de 60 mil Requetés franquistas catalanes luchando por la causa del generalito sublevado y, 319 están enterrados en Montserrat al amparo de la Moreneta, y yo sin enterarme, y todo calladito para que no se sepa., porque, ¡¡por Dios, un catalán no puede ser franquista, su ADN superior no se lo permite!! Qué cosas ¿No?

#8 Joan del Bages, Manresa, 23/08/2018 - 21:45

Conec personalment familiars d’alguna d’aquestes persones que hi són enterrades. Varen ser joves plens d’ideals que es varen veure immersos en aquell drama, tan dignes com els soldats de lleva de l’altre bàndol. Aquest cop prefereixo no fer cap comentari sobre el senyor Ribó. Aquells nois i els de l’altre bàndol no s’ho mereixen.

#8.1 Alejandro, Barcelona, 24/08/2018 - 13:04

Estoy de acuerdo contigo pero, lo que no se puede admitir, por decencia, es que criminalicen al resto de españoles que lucharon con Franco y a los catalanes que también lo hicieron no. Personalmente creo que muchos de los dos bandos no eligieron bando alguno sino que se enrolaron en el sitio que les pilló, por eso hay que dejarlos en paz