Publicitat
Política · 25 de Gener de 2010. 18:22h.

L'ambaixador d'Israel planta Saura

Raphael Schutz participarà en l'acte del Parlament però no en el del Govern

L'ambaixador d'Israel a Espanya, Raphael Schutz, ha plantat el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, i no participarà en l'acte que ha programat el Govern per commemorar el dia de l'Holocaust. En canvi, sí que participarà en el que ha programat el Parlament de Catalunya, segons les corresponents notes de premsa. E-notícies no ha rebut a l'hora de publicar aquesta informació la versió oficial del departament.

L'any passat l'ambaixador d'Israel a Espanya va titllar de "vergonya" la decisió del Departament d'Interior i Relacions Institucionals d'ajornar un acte en memòria de les víctimes de l'holocaust, que es commemora el 27 de gener, fet que va provocar l'enuig de la comunitat jueva.

Posteriorment, Schutz va escriure una "carta oberta" al president de la Generalitat, José Montilla, mostrant la seva preocupació arran dels esdeveniments antisemites i anti-israelians que van tenir lloc a Catalunya. L'ambaixador també va criticar Joan Saura, considerant que la seva participació a la manifestació era "inconcebible".

Aquest últim enrenou va ser perquè destacades personalitats polítiques dels partits que formen el tripartit, van participar o van donar suport a la manifestació anti-israeliana del 10 de gener de l'any passat a Barcelona i a les successives que van tenir lloc a Tarragona, Girona i altres ciutats catalanes.

En la carta, Schutz manifestava que "la participació de Joan Saura, Conseller d’Interior, persona responsable de la llei i l’ordre a Catalunya, a la manifestació de Barcelona, on es va cridar a favor de Hamàs (organització terrorista segons la Unió Europea), es varen cremar banderes d’Israel, es demanava el boicot a Israel i es varen distribuir pamflets on es criminalitzava les persones que públicament parlen a favor d’Israel, és inconcebible i preocupant".

José Montilla i l'ambaixador d'Israel, Raphael Schutz, en una reunió al gener del 2009
Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Hèctor, Tremp, 26/01/2010 - 14:21

Al del tipicamente judío: Para victimismo ramplón el tuyo. Menudas barbaridades soltais tu y el que te sigue en los comentarios, que por el estilo os pareceis en todo y casi diría que sois el mismo. Gente como tu hace que hasta me caigan simpáticos !

#14 españoles antisemitas, barcelona, 26/01/2010 - 14:01

leyendo vuestros mensajes, una cosa está clara: los españoles siguen siendo racistas y antisemitas como siempre. son la escoria de este mundo que ha exterminado a todas las culturas que ha podido.

#13 Schutl, pues vuélvete si no te gusta, BCN, 26/01/2010 - 11:45

schultz, si es tan inconcebible y preocupante ¿por qué no te vuielvas a Tel Aviv tras romper relaciones con España? que no os necesitamos panà, pero el sueldo de embajadaor es una pasta, ¿verdad? sois como el perro ese: ni hace ni deja hacer

#12 remember 1391, bcn, 26/01/2010 - 11:42

Una precisión a Rafel: los reyes de Espanya, Aragó, Catalunya, como le queiras llamar, sí protegían a los judíos, Quienes les odiaban eran el pueblo. Recuerda 1391, revolta catalana envers els calls mientras el rey les protegía de la muerte popular

#11 Yo estoy feliz de que no venga, bcn, 26/01/2010 - 11:37

Pues yo de Saura y Montilla estaría feliz de que no venga. Compartir el mismo espacio y aire que respiro con el representante de un país acusado de crímenes de guerra que no ha firmado el TPI ni contra las minas terrestres sería un deshonor de por vida