Publicitat
Política · 5 d'Abril de 2018. 12:34h.

Lamela processa Trapero per sedició, però no per rebel·lió

També la intendent Laplana, l'exnúmero dos d'Interior i l'exdirector general del cos

Lamela processa Trapero per sedició, però no per rebel·lió

Trapero, Forn, Puig i Soler, en una foto d'arxiu

La magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela envia a judici l'excap dels Mossos d'Esquadra Josep Lluis Trapero per pertinença a organizació criminal i dos delictes de sedició per les mobilitzacions dels passats 20 i 21 de setembre davant la Conselleria d'Economia i les del dia del referèndum de l'1 d'octubre.

La jutge també processa per organització criminal i un delicte de sedició a l'exdirector dels Mossos Pere Soler i a l'exsecretari general de Interior de la Generalitat César Puig per l'1 d'octubre així com a l'intendent dels Mossos Teresa Laplana per un delicte de sedició per les mobilitzacions del 20 i 21 de setembre. La titular del Jutjat Central d'Instrucció 3 els ha citat el proper 16 d'abril.

Lamela remarca en la interlocutòria de processament que "la inacció dels membres dels cossos dels Mossos d'Esquadra durant els dies 20 i 21 de setembre de 2017 així com la seva actuació durant la jornada de l'1 d'octubre podria ser presumptament constitutiva d'un delicte de sedició com autors o cooperadors necessaris, per acció o per omissió".

També descata que "és evident els grups multitudinaris de persones que es van concentrar a la conselleria d'Economia el dia 20 i 21 de setembre o en els diferents centres de votació de l'1 d'octubre, de forma voluntària, concertada i coordinada, responent a les consignes i missatges del govern i entitats sobiranistes".

"Aixó -afirma- es va fer de manera tumultuosa per impedir o dificultar greument l'actuació de la comissió judicial encarregada d'efectuar els registres o que els agents policials poguessin personar-se l'1 d'octubre en els centres de votació".

La magistrada afegeix que "es va utilitzar aquella massa de persones, aprofitant l'innegable força intimidatòria i coactiva que produeix la presència física d'un grup compacte de multitud de persones disposades a posar resistència als Agents Policials incorrent, en definitiva, en una conducta clarament submissible en el delicte de sedició previst en el Codi Penal".

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#20 Eloi, Terrassa, 05/04/2018 - 19:06

Vaja a Trapero el paellero, sembla que no hi ha sentat gaire bé la paella.

#19 Arturu contigo empezó todo, Desde el carrer Tuset con amor, 05/04/2018 - 18:06

Y que no paren, que vayan bajando a los.mandos intermedios que están todos podridos y a todos los que salgan en las fotos del 1-0 encubriendo el golpe de estado...mossos pel la indanpandensia, los odiadores tipo donaire and company...TODOS A LA TRENA!!!!

#19.1 Felip, Barcelona, 05/04/2018 - 18:45

Exacto! Que ninguno se vaya de rositas..Todos son responsables!

#18 Carlos Gomez, no reirse que es peor, 05/04/2018 - 18:03

Un altre dia de dol per TV3.

Ultimament no aixequen el cap

#17 Carlos Gomez, no reirse que es peor, 05/04/2018 - 17:58


"Pilar Rahola @RaholaOficial @RaholaOficial Hace 3 horas

Quanta, quanta maldat!
Quanta, quanta viòlencia d estat!
Quànta, quanta ràbia!
#MajorTrapero"

Baixant de la font del gat una noia, una noia..

#17.1 FerranB, Barcelona, 05/04/2018 - 18:46

Todo un clásico: Rahola.....que trola!! jajajajajjajaja

#16 luzbell, barcelona, 05/04/2018 - 17:03

estos eran el brazo armado de la secesión o golpe de estado , para que luego salga los leguleyos de estomago agradecido a decir que lo del terrorista encarcelado en Alemania era sin armas.