Publicitat
Política · 11 de Novembre de 2019. 19:37h.

L'amnistia més lluny que mai

El PSOE no vol dependre "dels independentistes"

L'amnistia més lluny que mai

Les eleccions d'aquest diumenge deixen un panorama molt difícil per una possible amnistia pels dirigents independentistes condemnats per sedició pel Tribunal Suprem pels fets del procés. La davallada dels dos principals partits d'esquerres, l'augment del PP i el salt de Vox -que se situa com a tercera força- dificulten també un possible indult.

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha perjudicat l'esquerra espanyola amb la convocatòria d'eleccions respecte als resultats que van obtenir el passat mes d'abril. Malgrat la davallada de Ciutadans, que passa de 57 passa a 10 representants, la repetició electoral ha beneficiat electoralment al bloc de dretes.

El Secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos també ha afirmat que no volen "un govern que depengui dels independentistes" en declaracions aquest dilluns al matí. "No volíem un govern que depengui dels partits independentistes. Ho dèiem i ho diem", ha subratllat Ábalos. "Seguirem intentant no dependre dels independentistes, i és possible" ha apuntat.

L'augment de Vox al Congrés dels Diputats tindrà també una clara afectació en la política espanyola i condicionarà les polítiques dels populars, que ja han estat titllats de "tous" pels d'Abascal en nombroses ocasions. Vox, amb l'àmplia representació obtinguda, tindrà poder suficient per posar sobre la taula temes incòmodes per als populars i els de Casado s'hauran de posicionar sense permetre que Vox es consolidi com a referent conservador. Amb aquest ambient, sembla difícil que Pedro Sánchez pugui cedir a les condicions dels partits independentistes en relació a una possible amnistia o indult.

La baixada del PSOE, que passa de 123 a 120 escons i la davallada de Podemos, que passa de 42 a 35 representants resta força aritmètica al bloc d'esquerres. La baixada de PSOE i Podemos coincideix amb la millora del Partit Popular, que recupera part dels vots perduts el 28-A, passant de 66 a 88 diputats i l'augment de Vox, que es converteix en la tercera força a la Cambra passant de 24 a 52 diputats.

La Cambra, a més, dibuixa un mapa molt fragmentat, amb l'aparició de partits regionalistes amb poca representació, com ara Teruel Existe o l'entrada del BNG, amb un representant cadascú.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Petersellers, Bcn, 11/11/2019 - 21:57

Sí Abalos fuese el secretario general del PSOE yo le votaría

#1 El Sifoner, Castello, 11/11/2019 - 21:41

Estan donde han estado siempre, la amnistia ni estava ni se le espera. En una democracia no es viable una amnistia.