Publicitat
Política · 25 de Febrer de 2015. 21:41h.

L’ANC admet que ha perdut el lideratge del procés

El vicepresident Jaume Marfany diu que tenen “certa decepció”

L’ANC admet que ha perdut el lideratge del procés

El vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, a la Xarxa

El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jaume Marfany, reconeix que després del 9-N, la força de l'ANC ha perdut pistonada a favor de les forces polítiques.

“Els vam cedir provisionalment el lideratge del procés i durant dos mesos no se n'han sortit”, diu Jaume Marfany, i afegeix que tot plegat ha generat “certa decepció”.

En declaracions a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa de Comunicació Local, el número dos de l'ANC ha anunciat una nova campanya batejada com 'Ajuntaments per la Independència'.

Aquesta campanya es presentarà divendres en un acte a Fira Cornellà, però Jaume Marfany ja ha avançat que consistirà en una declaració on es demana a les forces polítiques municipals que es comprometin amb el procés d'independència.

“Volem que les municipals no siguin un parèntesi en el procés, les municipals formen part del procés”, ha sentenciat. “En aquestes eleccions també s'ha de votar en clau nacional, d'independència i plebiscit”, ha afegit.

Pel que fa a l'Onze de Setembre, Marfany reconeix que serà una Diada “molt especial” perquè coincidirà amb el primer dia de campanya electoral dels comicis del 27-S.

“És obvi que aquesta Diada tindrà condicionants”, reconeix Marfany. De moment però, el vicepresident de l'Assemblea assegura que no han pensat cap acció concreta i que s'anunciarà el 12 d'abril a l'assemblea general de l'entitat.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#17 BEJOTA, BCN, 27/02/2015 - 12:45

Fomento del Trabajo cree que el 27S es malo para la economía.

El presidente de la patronal catalana recalca que tres elecciones en un año da una "situación muy compleja". Recuerda que los comicios del 27S aun no están convocados.

#16 josep, Barcelona, 27/02/2015 - 00:39

Amb aquesta afirmaciò,queden com uns senyors,
però,els beneficis de tot lo vengut en tot aquest
tems,on ès ?,farà Montoro la seva feina ? sincera
mentmho dubtó,els PP,necessitaran el reculsament
de el que quedi de CD,els de Unió,quí sap on pa
raran,On sòn el calers de l ´AN?.

#15 pers, tortosa, 26/02/2015 - 20:47

Se equivocaron confiando en los partidos,cuando era la hora de dar un paso adelante y liderar el proceso,con listas abiertas y con representantes territoriales.No gritar tanto independencia y más gritar Democracia

#14 inyigo, Castelló, 26/02/2015 - 15:52

Señores y señoras, esto se acabó. The end. Fin. Punto final. El separatismo nunca ofreció nada interesante, en realidad: era todo brillo. Pero por dentro estaba hueco. Ahora que el brillo comienza a flaquear, se ve que dentro no hay nada. Vamos a otra etapa. Los catalanes lo merecen.

#13 BEJOTA, bcn, 26/02/2015 - 15:02

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .