Publicitat
Política · 4 de Desembre de 2017. 21:27h.

L'ANC ajudarà a pagar la sanció a Espot

La quantitat és de 14.400 euros per la via penal i 90.000 euros per la via administrativa

L'ANC ajudarà a pagar la sanció a Espot

Prop d'un centenar de persones s'han aplegat a la Biblioteca Poblenou - Manuel Arranz en un acte organitzat per l'associació Cultural Vibrant, en suport al líder de Catalunya Acció, Santiago Espot. El líder de l'organització política està acusat d'injúries a la Corona i ultratge als símbols de l'Estat, pels quals se li reclama una multa de 14.400 euros per la via penal i 90.000 euros per la via administrativa. La representant de l'ANC Àngels Folch, ha anunciat que "totes les persones que han estat portades a Madrid injustament per ser sotmeses a un judici injust, han de rebre el mateix tractament, suport i ajuda per part de totes les entitats".

Espot, per primera vegada, ha rebut el suport del conseller del districte de Sant Martí Sergi Alcón, la consellera del districte de Sant Martí Maria Arenillas, el regidor del PDECAT Raimon Blasi, el president del CADCI i una representant de l'ANC. En finalitzar l'acte ha estat objecte d'un càlid i prolongat aplaudiment per part dels assistents.

Santiago Espot ha manifestat que "aniré a l'Audiència Nacional amb el cap ben alt, i amb la consciència que aquell dia també estaré representant la dignitat de Catalunya, com tots vosaltres i tants altres van representar-la l'1 d'octubre, no penso claudicar als meus principis nacionals, perquè mantenir els principis nacionals, són els fonaments sobre els quals hem d'edificar construir el futur estat català, la futura independència".

El proper dia 12 de desembre se'l jutjarà per organitzar la xiulada a l'himne a la final de Copa del Rei 2015 de futbol entre el Barcelona i l'Athletic de Bilbao. El fiscal el responsabilitza d'actuar "en execució d'un pla preconcebut i planificat per ell mateix amb el deliberat i ferm propòsit d'ofendre i menysprear al Cap de l'Estat espanyol i l'himne nacional, pel que tots dos representen com a símbols per als sentiments col·lectius identificats amb la nació espanyola".

En l'esdeveniment s'ha presentat un manifest titulat "Tots som Espot!", en el que s'assegura que "aquella xiulada massiva al rei espanyol per part de la majoria d'aficionats catalans i bascos, va ser la protesta pública més multitudinària a un membre de la casa reial des de la Segona República i, possiblement, la xiulada més important adreçada a un cap d'estat a Europa".

"Catalunya ha sofert un atac gravíssim, i sense precedents des de la mort del dictador Franco, al seu autogovern per part dels poders fàctics de l'Estat, representats principalment pel monarca Felipe de Borbón i per Mariano Rajoy, president del govern espanyol. Paral·lelament, l'onada de repressió contra els representants polítics i civils del sobiranisme ha comportat empresonaments, inhabilitacions, denúncies i quantioses sancions econòmiques, a tots aquells que pacíficament han intentat proclamar la República Catalana", conclou el manifest.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#20 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/12/2017 - 17:16

Con toda la pasta que manejan queda claro que de oprimidos nada de nada, si acaso opresores.

#19 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/12/2017 - 17:16

Con toda la pasta que manejan queda claro que de oprimidos nada de nada, si acaso opresores.

#18 pepe.----, andorra, 05/12/2017 - 14:18

mira tu, ya se de donde sacan los argumentarios los troletes de Soros, de los manifiestos separatas, es q no se mueven ni una coma. Lo bueno de esto es q al menos, no han dejado tirado a Espot, ese q solo se chiva de los comercios en español, pero q no dice nada de los q estan en aleman, chino o ingles. Tengo ejemplos para dar y tomar de lo q digo.

#17 Jose, Bcn, 05/12/2017 - 12:13

Algun.dia.se.sabra de.donde saca la.past ANC Y OMNIUM

#16 Ese tal Gómez, Osetia del sur, 05/12/2017 - 10:08

Pues para ir de cañas x Poble Nou y denunciar a comerciantes de su barrio x no rotular en el idioma del reich siempre ha tenido tiempo y dinero... haciendo pagar el impuesto revolucionario a tus vecinos y sino los delataban....ya se lo q hubiera sido este tío en una guerra