Publicitat
Política · 13 de Setembre de 2019. 11:55h.

L'ANC culpa el sol i els arbres de la punxada a la Diada

Paluzie també desconfia de la Guàrdia Urbana i recomana agafar les xifres de La Directa

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en una entrevista al Tot es Mou de TV3, ha fet servir tota mena d'excuses per justificar la menor assistència de gent a la Diada respecte a d'altres anys. Ha esmentat el sol i els arbres com a elements dissuasoris, malgrat que la resta d'11 de setembres també hi havia sol i arbres. La dirigent independentista ha comptat amb el suport del delegat del Govern, Gorka Knörr, per a defensar que el sol havia anat contra els independentistes.

Paluzie també ha mostrat la seva desconfiança amb la xifra donada per la Guàrdia Urbana amb l'argument de que ara el cos policial barceloní està en mans del PSC i ha recomanat fer cas de les xifres donades per La Directa, setmanari de l'esquerra independentista, que va augmentar la participació en uns milers de persones. La presentadora del programa, Helena García Melero, també ha donat un cop de mà a la presidenta de l'ANC.

"Va haver-hi un moment que a la plaça Espanya, suposo que perquè feia sol i perquè vam cometre una errada organitzativa, no vam crear tram a les inscripcions, la gent entre que és molt obedient i si no li tocava aquell tram no s'hi posava, i que feia sol, va fer que costés que la gent es posés a la plaça Espanya", ha dit.

També han rebut els arbres: "alguns dels carrers que estaven molt, molt, molt plens eren carrers amb molts arbres i la foto era menys clara de fer", ha lamentat. La realització del programa ha facilitat aleshores una imatge on es veiessin molts àrbres. El delegat Gorka Knörr s'ha sumat a les paraules de Paluzie i ha constatat que "és veritat això que dius, la gent cada any es queixa del sol i aquestes zones desprotegides acostumen a ser menys poblades".

To seguit, li ha tocat el torn a la Guàrdia Urbana, de qui la presidenta de l'ANC no se'n refia. "Ara la Guàrdia Urbana ja no està en mans dels mateixos", ha argumentat Paluzie, tot recordat que ara és el PSC qui s'encarrega del cos. En aquest sentit ha manifestat que "La Directa, que es un setmanari que ha fet un càlcul en base als seus indicadors, ha dit 750.000".

La presentadora del programa, Helena García Melero, ha agafat la paraula per socórrer la presidenta de l'ANC i preguntar "de totes formes quina causa a Europa mobilitza 686.000 persones si agafem la forquilla de la Guàrdia Urbana? No em ve cap al cap".


Publicitat
Publicitat

115 Comentaris

Publicitat
#71 Galba, Barcelona, 15/09/2019 - 12:34

La próxima Diada en la Plaza de Oriente. Es preciso volver a las esencias.

#70 Galba, Barcelona, 15/09/2019 - 12:26

La culpa fue del cha, cha, cha.

#69 Josep, Mollerussa, 14/09/2019 - 23:00

Palurdi i los pajaritos cantavan i las nubes se levantan .
Sois tan pesados, que haveis aburrido hasta a los vuestros.

#67 Solucion, Badalona, 14/09/2019 - 20:19

El año que viene el azul de las camisetas debería ser más intenso, aún a riesgo de parecer una manifestación del PP.

#67.1 El Caudillo, El Pardo, 15/09/2019 - 15:21

Azul mahón,por eso de los países catalanes,claro,jejeje...

#66 Palop, BARCELONA, 14/09/2019 - 19:20

Decía que, siendo generosos, no llegaban a 240.000 los manifestantes de la Diada secesionista: 60.000 en la Avda. Mª Cristina, 60.000 en la Plza. España y otros 120.000 en las calles adyacentes. La Guardia Urbana no sabe sumar.