Publicitat
Política · 4 de Febrer de 2022. 16:33h.

L'ANC denuncia la degradació del Parlament

Elisenda Paluzie: "S'aproven resolucions fent veure que es defensen coses que a la pràctica no es defensen"

L'ANC denuncia la degradació del Parlament

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, s'ha mostrat crítica amb la gestió de l'escó de Pau Juvillà, aquest divendres després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

"No es pot aprovar una resolució dient que es defensa l'escó d'un diputat i que no se l'hagi convocat al ple. Això degrada la institució i la confiança de la ciutadania. Si es considera que no és el moment, que ho diguin clar", ha manifestat.

Paluzie ha denunciat que "s'aproven resolucions fent veure que es defensen coses que a la pràctica no es defensen". "Hem d'acabar amb la retòrica", ha demanat en la seva compareixença davant dels mitjans.

La presidenta de l'ANC també s'ha mostrat crítica amb la gestió del Govern per assolir la independencia. "Si no tens un pla, qualsevol moment que s'hagi de definir els termes de conflicte amb l'estat es converteix en un espectacle dantesc", ha afirmat.

"Volem definir les fites intermitges que hem d'assolir per sostenir una declaració d'independència, o forçar una negociació amb intervenció internacional. Per ara el Govern no està disposat a fer-ho. El que demanem és que es canviï l'estratègia i treballar plegats", ha dit.

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat que durant la reunió "ens hem emplaçat a la defensa dels drets fonamentals, del dret a l'autodeterminació, i hem parlat de qüestions importantíssimes per al país com la llengua, l'escola i l'audiovisual".

"Hem parlat de construir fortalesa per construir un Estat, i volem construir un Estat per ser útils a la ciutadania i garantir el progrés social, econòmic i democràtic. La fórmula és remar més fort i remar plegats", ha justificat Vilagrà.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 AnnaMollet, Mollet, 05/02/2022 - 20:05

La degradación máxima es que una simple Asociación, repito Asociación, que es la ANC, tenga tanto poder, y se lleve tantas subvenciones para destruir a Catalunya y a más de la mitad de los catalanes.

Si estuviésemos en los tiempos bíblicos, a Catalunya la hubieran fulminado como a Sodoma y Gomorra por degradación total.

#10 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 05/02/2022 - 11:11

Elisenda Paluzie denuncia la degradació del parlament, però ella pressionava a Laura Borràs per desobeir a la JEC. No té lógica.

#9 Alien, Saturn, 05/02/2022 - 09:02

Aquí la principal degradació és que funcionàries de l'estat com les Sres. Paluzié i Borràs carreguin contra l'estat, amb olímpic despreci dels contribuents que les mantenim. Quan parlin de degradació, que es mirin al mirall.

#8 Agus, Cornella, 05/02/2022 - 08:30

El 6 y 7 de septiembre de 2017 sí que fue una degradación.

#7 Vigatano, Vic, 04/02/2022 - 21:02

Siempre lo digo, sou tan tendres!!!!! Quina colla de parguelas por dios!