Publicitat
Política · 16 de Novembre de 2017. 21:43h.

L'ANC equipara l'Audiència Nacional amb un jutjat franquista

Agustí Alcoberro assegura que "és l'hereva directa del Tribunal de Orden Público"

L'ANC equipara l'Audiència Nacional amb un jutjat franquista

Agustí Alcoberro

El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Agustí Alcoberro, ha equiparat la Audiència Nacional amb el Tribunal de Orden Público del franquisme en una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona per a demanar la llibertat dels "presos polítics".

El vicepresident de l'ANC ha manifestat que "per un tribunal excepcional, que ni tan sols apareix a la Constitució espanyola, que és l'Audiència Nacional i que de fet és l'hereva directa del Tribunal de Orden Público amb el qual el franquisme va portar a la presó a molts demòcrates".

En el mateix acte, el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri ha posat en dubte la separació de poders durant la seva intervenció. "Fa un mes que tenim més motius per no creure en la separació de poders de l'Estat espanyol, i més motius per seguir treballant per una República justa i inclusiva, que no persegueixen aquells que defensen de forma pacífica les idees" ha afirmat.

Milers de catalans s'han concentrat a les set de la tarda davant dels ajuntaments de Catalunya aquest dijous. La convocatòria, feta per les entitats sobiranistes, demanava la llibertat dels exconsellers del Govern i dels Jordis, empresonats per l'Audiència Nacional.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#18 Jesús, Murcia, 17/11/2017 - 14:31

Es que lo que dice es cierto. Basta meterse en wikipedia y verlo. La Audiencia Nacional es el Tribunal de Orden Público cambiado de nombre antes de aprobarse la propia constitución. De hecho su existencia contradecía la propia constitución y el Tribunal Constitucional tuvo que sentenciar que sí que era constitucional. Sentencia política claro.

#18.1 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 17/11/2017 - 15:32

Pues lea bien la entrada de la Wikipedia porque no es como Ud. dice. Pero claro, Ud. sólo lee lo que le interesa leer; por ejemplo, que no se sabe quién discute la constitucionalidad de la AN y por tanto la frase lleva la etiqueta "cita requerida". Y que derive del tenebroso TOP no significa ni de lejos que la AN *hoy* siga los mismos dictados.

#17 arm, figueres, 17/11/2017 - 09:29

alcoberro, lo mateix que Forcadell i Sanchez, quan se li acabi lo de ANC passara a la politica, ser president de l ANC es una plataforma per passar despres a ser politic professional

#16 Jaime, Barcelona, 17/11/2017 - 08:40

Por lo que se va aconteciendo, en la próxima campaña electoral muchos mítines van a ser con voz en off, ya que muchos de los que van a listas están encarcelados y no podrán estar de cuerpo presente. Y una duda tengo. ¿En los carteles con las fotografías de los candidatos, aparecerán los barrotes ?

#15 Josep, Barcelona, 17/11/2017 - 08:36

la ANC es claramente a una organización fascista, TV3 es evidentemente un ente de comunicación del partido, la Generalitat no gobierna sino que sólo sirve para hacerse con el dinero público para los fines de una organización mafiosa, todos los que viven del dinero público así sustraído, integrantes de dicha mafia, son por ende delincuentes

#14 Marcel-li, Barcelona, 17/11/2017 - 08:30

Aquest se'l veu ben alimentat...amb els nostres diners. Un altre intent de robar-nos dels delinquents empresonats: https://www.elconfidencial.com/espana/2017-11-17/independencia-cataluna-govern-robar-base-datos-dtg-financiarse-tasa-antico2_1479043/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=new