Publicitat
Política · 10 de Setembre de 2019. 13:38h.

L'ANC promou ara un boicot municipal a empreses no indepes

Els ajuntaments no han de contractar societats vinculades a "poders polítics de l'Estat espanyol"

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha estès la seva campanya a favor d'empreses independentistes que, en el fons, suposa un boicot a les que no ho són.

L'entitat dóna suport aquelles empreses "que estan al marge de les ingerències polítiques espanyoles" i "desvinculades de les empreses de l'Íbex 35 i dels poders polítics de l'Estat espanyol", segons avança La Vanguardia.

L'ANC ha elaborat ara una moció que remetran als partits polítics independentistes de la cinquantena d'ajuntaments d'Osona perquè la portin als plens, se sotmeti a votació i perquè els consistoris contracten els serveis de companyies compromeses amb una eventual epública catalana.

Fins avui, la campanya s'havia dirigit especialment a consumidors particulars. Ara vol dirigir-se també a les institucions catalanes, començant pels municipis.

En concret, el text de la moció, denominat "Per un consum estratègic nacional", insta "aprovar l'adhesió" de cadascun dels ajuntaments en qüestió "a la iniciativa de consum estratègic bimpulsada per l'ANC, inscrivint-lo en el seu registre de consumidors estratègics i comprometent a estudiar la contractació dels subministraments i els serveis oferts per les empreses inscrites en el registre de proveïdors estratègics".

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, preguntada sobre aquesta qüestió en la roda de premsa després del Consell Executiu ha evitat donar-li suport però també condemnar la iniciativa al·legant que l'ANC és una entitat privada.

L'exdirigent de l'ANC i president de la Cambra Joan Canadell
Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#27 Baijal, Barcino, 11/09/2019 - 12:30

Homeeee....si nos ponemos así, se somete por parte de Hacienda, etc. a un control total de las cuentas empresariales de los adeptos y lo que deja de recaudar de unos ya lo recuperará CON CRECES de otros. Añadimos al pastel, nuestra respuesta como consumidores y...a ver que pasa.

#24 Sergi, Bcn, 10/09/2019 - 21:28

Mr bean FEO

#23 Jose, Madrid, 10/09/2019 - 21:03

Muchas gracias, mas empresas a Madrid
Una idea por ejemplo que exijan prospectos en los medicamentos en Catalán, que hagan boicot a Kern, Esteve, Almirall ,.... a Madrid le vendría muy bien reforzar este area


#22 Érika, Terrassa, 10/09/2019 - 19:23

Yo haría una huelga de pagar impuestos a los ayuntamientos gobernados por secesionistas. Estos aún van de chulitos porque viven de espoliar a los catalanes, pero ya se sabe que muerto el perro muerta la rabia

#21 Cris, Barcelona , 10/09/2019 - 17:56

El Mr Bean de la cámara de comercio, ya no sabe que hacer. Hay que poner solo gasolina en sus gasolineras independentistas. Este señor sí le dejan, se carga el solo las empresas en Cataluña.