Publicitat
Política · 20 de Febrer de 2018. 22:06h.

L'ANC promou ara un dejuni pels presos

L'entitat ho impulsa per "denunciar la repressió política de l'Estat"

L'ANC promou ara un dejuni pels presos

L'Assemblea Nacional Catalana ha impulsat "un dejuni públic i col·lectiu" per solidaritzar-se "amb els presos i els exiliats i per denunciar la repressió política de l'Estat espanyol contra el poble català i els seus representants legítims".

Els organitzadors asseguren que s'inspiren en "accions de lluita des de la no-violència com les impulsades per Mahatma Gandhi i Lluís Maria Xirinacs" i es basen "en l'experiència que ja es va dur a terme entre el 10 de novembre i el 20 de desembre de 2017 a Cornellà de Llobregat".

L'acció es farà arreu de Catalunya, en centres cívics i locals d'entitats i institucions. L'entitat sobiranista explica al comunicat que "a cada espai de dejuni hi haurà diverses persones que dejunen, només prenent aigua, durant un mínim de dos dies i fins a un màxim d'una setmana, segons les seves possibilitats i lliure compromís".

L'ANC considera que "el dejuni ens fa més conscients com a persones i ens enforteix com a poble; depura els nostres cossos i ens vincula com a membres d'una xarxa silenciosa que teixeix lligams solidaris en cada població i que propicia el debat per a la construcció de la República".

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#39 Albert, Barcelona, 22/02/2018 - 11:05

de les butifarradas i xocolatadas hem passat al dejuni. Quina gent deu meu, quina gent...

#38 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 21/02/2018 - 16:06

Es normal que recomienden el ayuno durante la cuaresma. Eso sí, así con disimulo, no sea que se vaya a pensar que son carlistas. Las fechas son pura coincidencia.
Después del ayuno a misa..

#38.1 Els més experts, Bcn, 21/02/2018 - 16:39

Els que ens saben d'aixó dels dejunis son els de Verges, un poble on gairebé tots son de la ceba, van a la processó vestits d'esquelets, desprès de cruspir-se les botifarres. Aquests any esquelets amb llacet groc.

#37 Justí, Barcelona, 21/02/2018 - 15:23

Es de suposar que el tal Alcoberro (com li agradaria aquest tenir deu cognoms catalans...!) com que te un excés de pes ha volgut que la seva prescripció de fer regim sigui colectiva... realment sense humor per ser espectadors d'aquest desastre hauriem de concluir que estem entre una colla de bogos encapsalats pel pastisser boig. Alcuinant

#36 El Ghandi de Girona, Capetown del Llobregat, 21/02/2018 - 14:40

Aquesta proposta ja la va fer un tal Terricabres que actualment està endollat a la UE tocant-se els pebrots com els demés afortunats. Pero el dejuni era per que el fèssin els altres. Ell no.

#35 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 21/02/2018 - 14:32

A los hiperventilats de guardia les va a resultar difícil ayunar, estando rodeados de churros solaperos.