Publicitat
Política · 11 d'Octubre de 2018. 10:07h.

L'ANC proposa alliberar els presos i prendre el control del territori

L'organització aprova un full de ruta que també demana "revalidar la DUI al Parlament"

L'ANC proposa alliberar els presos i prendre el control del territori

La direcció de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), en un document al qual ha tingut accés El Periódico, ha aprovat una estratègia per desenvolupar amb "èxit" la independència de Catalunya per la via unilateral.

Els escenaris que estudien els membres de l'ANC són tres: un referèndum pactat amb l'Estat després d'una negociació directa bilateral, descartat per "ingenu" i "impossible"; un referèndum acordat forçat per un organisme internacional, titllat de "molt poc probable", i la via unilateral, el mitjà que consideren "més probable" i l'"únic" que els permet ser "més proactius".

L'entitat assegura que es necessita "alinear" al Govern, al Parlament, a les institucions i a la ciutadania mobilitzada. Quan ho estiguin, diu el text, "cal revalidar la declaració unilateral d'independència [DUI] al Parlament i publicar-la en el 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' ('DOGC'), fer una solemne proclamació de la república davant el món i demanar el reconeixement internacional".

L'escrit -aprovat per 45 vots a favor, 6 en contra i 9 paperetes en blanc- assenyala que cal "baixar la bandera espanyola del Palau de la Generalitat i al Parlament, publicar els decrets de desenvolupament de la llei de transitorietat jurídica, deixar en llibertat els presos polítics i organitzar el retorn dels exiliats ", a més d '" activar el pla de control del territori de forma indefinida en compliment de la legislació vigent de l'Estat constituït".

L'entitat sobiranista diagnostica que, amb el conflicte català latent, "podria passar que la ciutadania sobrepassés la situació i desplegués el control del territori de forma indefinida fins que el Govern i el Parlament seguissin les accions indicades o, si no, fins que la comunitat internacional es veiés obligada a intervenir".

Publicitat

162 Comentaris

Publicitat
#105 Kropotkin, Vic, 12/10/2018 - 20:27

¿No seria mejor controlar a los presos y liberar el territorio? Jua, jua, jua,...

#104 OVNI, ELX, 12/10/2018 - 18:08

L'armada espanyola ha participat avui en la desfilada del 12 d'octubre, al 50 è aniversari de la independència de Guinea Equatorial. La desfilada, un acte massiu convocat pel govern guineà, és un acte d'adhesió al règim i al dictador Teodoro Obiang Nguema, organitzat pel partit únic.

#104.1 Capit@n España, Purgandus populus!!, 12/10/2018 - 21:48

No volien la independència? Doncs ja la tenen !!!!!!! Un clar exemple que amb la independència les coses poden anar a pitjor, molt pitjor.....i no aixecar cap !!!

#103 Galba, Bcn, 12/10/2018 - 14:03

On te els tanques, Palurda?

#102 Galba, Barcelona, 12/10/2018 - 11:48

Els del Empastre i el Bombero Torero, el circ de la Manolita Chen, i el Hombre Bala eran més serios que tota aquesta pandilla de rucs.

#101 Pipistrello, Tabàrnia, 12/10/2018 - 11:43

Estan demanant que hi hagi un conflicte civil. Sembla que vulguin que els il.legalitzin.