Publicitat
Política · 14 de Març de 2014. 22:08h.

L’ANC proposa un cop de força

L’Assemblea crida a assumir el control de "fronteres, aeroports i seguretat pública”

L’ANC proposa un cop de força

Una imatge de la cúpula del Departament d'Interior

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) proposa en el seu full de ruta “el control de les grans infraestructures i fronteres, ports, aeroports, seguretat pública i comunicacions” en el cas d’una Declaració d’Independència de Catalunya, que fixen pel 23 d’abril de 2015.

Així ho apunten en la ponència que s’haurà de votar en l’Assemblea General Ordinària que l’ANC celebrarà el pròxim 5 d’abril a Tarragona.

La ponència de l’ANC assenyala que “la visualització pública que el país sencer funciona per sí sol ha de ser clarament percebuda per la ciutadania i ha de concretar-se en elements com el control de les grans infraestructures i fronteres, ports, aeroports, la seguretat pública i les comunicacions”, afegeix el document.

En el full de ruta, en el punt anomenat “l’exercici de la sobirania”, plantegen que “la Declaració d’independència ha d’anar seguida d’actes d’exercici de sobirania que, en la pràctica, facin visible un funcionament ordinari plenament independent, sobirà”.

En aquesta línia, apunten que “aquests actes i el control efectiu del país ens facilitaran el reconeixement internacional”. A continuació especifiquen que aquestes accions tenen com a destinataris “tots els ciutadans del país”.

L’Assemblea també assenyala que “l’element clau serà el comportament fiscal de la ciutadania, quan hagi de fer front al pagament periòdic d’impostos i esculli, majoritàriament, ingressar-los a l’administració del nou estat”.

Publicitat
Publicitat

192 Comentaris

Publicitat
#90 Josep Pericot Ayats, Barcelona, 20/03/2014 - 18:35

Alerta! En fer declaracions de l'Assamblea, que des de Madrid puguin interpretar com presió o xantatge a les autoritats o càrrecs plolítics electes (democràticament). Això seria facilitar una bona munició per que ens il.legalitzin. No oblidem que una bona navegació, obliga a donar bordades.

#89 Lluis l'Espluguenc, Esplugues Llobregat, 17/03/2014 - 13:27

Abans del 9-N hi hauran mobilitzacions com les de Burgos, populars i cíviques que no podran evitar. La societat catalana ja ha demostrat que la revolta popular pacífica és possible quan van sortir dos milions de persones al carrer el passat 11-S, per això l'ABC està nerviós, se la veu a sobre.

#87 Ay carmela!, BCN, 16/03/2014 - 22:06

Como no vengan los rusos y cosacos a darles una mano, los hombrecitos cautribarrados estelados de la ANC no conseguirán res de res.

#86 DaniD, Barcelona, 16/03/2014 - 19:42

Y habían hecho creer estos secesionistas soberanistas que su modelo era Escocia. No, su modelo nacionalista es la ex-Yugoslavia, Kosovo, Crimea, y ya vemos como acaban... cantando todos els Segadors. Pese a ser asunto interno, algunos observadores internacionales neutrales podrían hablar de fascismo

#85 Laughter, L'H, 16/03/2014 - 17:50

Me imagino lo contentos que deben estar los mozos de escuadra con todo este berenjenal en que los quieren meter esta panda de impresentables.