Publicitat
Política · 17 de Juliol de 2019. 10:45h.

L'ANC vol "el control del territori"

Paluzie qüestiona els partits independentistes

L'ANC vol "el control del territori"

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en una carta enviada a la militància, recorda que "tenim davant un nou Onze de Setembre" en què "neixen iniciatives diverses que voldrien tornar a portar-nos a aquell moment, i fer allò que no vam fer llavors: aquell 'Maidan' per defensar la declaració d'independència".

"Aquestes propostes obliden que el control del territori s'ha de demostrar quan hi ha un govern disposat a fer la independència. Es tendeix a confondre unilateralitat i insurrecció. És un parany que a l'Estat espanyol li va molt bé, i en la qual no hauríem de caure", adverteix.

"És el que ha fet la fiscalia de l'Estat en el judici al Suprem. Intenten igualar el fet d'accedir a la independència per una via institucional, amb una legitimitat democràtica darrere, majories parlamentàries i governs reconeguts, i el concepte de rebel·lió, perquè volen deslegitimar l'accés a la independència per mitjans democràtics i pacífics", denuncia.

"Hem d'analitzar quines fortaleses ens falten per poder fer una declaració d'independència i ser capaços de dur-la a la pràctica, amb un govern capaç d'imposar-se com autoritat en un territori. Però no podem perdre la legitimitat que dóna tenir majories parlamentàries i un embrió d'institucionalitat al darrere que es pot transformar en el govern transitori d'una república naixent", sosté.

Paluzie considera que amb la campanya de consum estratègic, que promou el boicot a empreses no independentistes "afavorim una economia i models d'empresa alternatius que no estan tan subjectes a les pressions polítiques. D'altra banda, amb iniciatives com la de les Cambres de Comerç, traslladem la majoria social i política d'aquest país a institucions que són altaveus poderosos".

"Els partits polítics ens repeteixen que no tenim les condicions per a la unilateralitat. Però no ens expliquen quines són aquestes condicions, i què pensen fer per aconseguir-les. Tampoc ens han explicat què debilitats institucionals van fer impossible la independència, i com podríem superar-les", critica.

"En canvi, amb els pactes de la setmana passada hem comprovat d'una manera molt crua el retorn al partidisme i la disputa pels espais de poder autonòmic i local, arribant a l'extrem de cedir el lideratge d'alguns d'aquests espais al PSC. Contra això alcem la veu la setmana passada mobilitzant per primera vegada davant els partits independentistes", recorda.

"Hi ha un risc evident, que el pacte a la Diputació de Barcelona exemplifica molt bé, de retorn a l'autonomisme, tot i que l'electorat ha seguit donant victòries als partits independentistes, elecció rere elecció", afirma.

"Ara el problema més important que tenim al davant és el risc de retorn a l'autonomisme, facilitat per la divisió dels partits independentistes. No podem renunciar a les grans manifestacions que marquin l'agenda política i que els interpel·lin. Cal recordar-los que l'objectiu és la independència, i que cal establir una estratègia per aconseguir-la", defensa.

"Aquest doble objectiu és compartit per tot l'independentisme i és per això que ens manifestarem aquesta Diada. No és una manifestació més, és la manifestació més difícil de totes les que hem fet fins ara, ens juguem que els partits independentistes compleixin amb el seu compromís cap al país i evitar que l'independentisme es quedi dormit durant anys", conclou.

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#51 Cris, Barcelona , 18/07/2019 - 16:50

Esta payasa ha convertido el ANC en un centro de día del inserso LAZI

#50 = El MISTERIO de los "M.E.N.A.S" = ... ... ..., Lo más sorprendente de los "M.E.N.A.S" = es...el SILENCIO...ABSOLUTO...de...MARRUECOS... ... ... ..., 18/07/2019 - 13:42

Lo más sorprendente de los "M.E.N.A.S"=

es...el SILENCIO...ABSOLUTO...de...MARRUECOS...

No he oído a nadie de la comunidad magrebí

en cataluÑa ó Resto de ESPAÑA

diciendo:

nosotros nos ofrecemos para acogerlos...

Tampoco

La Embajada marroquí en Madrid

ó el consulado en BCN

preocupándose por ellos...

#49 =El MISTERIO de los "M.E.N.A.S= ... ... ... , Lo más sorprendente de los "M.E.N.A.S= es...el SILENCIO...ABSOLUTO...de...MARRUECOS... ... ... ... ., 18/07/2019 - 13:34

Lo más sorprendente de los "M.E.N.A.S=

es...el SILENCIO...ABSOLUTO...de...MARRUECOS...

No he oído a nadie de la comunidad magrebí

en cataluÑa ó Resto de ESPAÑA

diciendo:

nosotros nos ofrecemos para acogerlos...

Tampoco

La Embajada marroquí en Madrid

ó el consulado en BCN

preocupándose por ellos...

#48 «El nuevo yate de 90 millones del rey de Marruecos..., mientras 'sus' NIÑOS se juegan la vida en las pateras !!! » ... ... ... ... ... ... ... , 18/07/2019 - 13:16

Lo más sorprendente de los "M.E.N.A.S= es el silencio.

No he oído a nadie de la comunidad magrebí diciendo:

nosotros nos ofrecemos para acogerlos.

Ni la embajada marroquí en Madrid

o el consulado en Barcelona

preocupándose por ellos.

#47 «El nuevo yate de 90 millones del rey de Marruecos..., mientras 'sus' NIÑOS se juegan la vida en las pateras !!! » ... ... ... ... ... ... ..., 18/07/2019 - 13:11

«El Rey de Marruecos,

Mohamed VI,

se compra un yate

de =90 millones de euros=

mientras 'sus' NIÑOS

se juegan la vida en las pateras !!!»