Publicitat

Chacón ho tindrà difícil per marcar distàncies amb JxCat

L'Àngel caigut

La remodelació del Govern que Torra ha dut a terme aquest dijous ha provocat la defenestració d'Àngels Chacón com a consellera d'Empresa i Coneixement i serà Ramón Tremosa qui la substitueixi. La caiguda de Chacón -l'única dirigent del PdeCat que mantenia el carnet- es produeix enmig de l'allau de baixes del PDeCat a JxCat.

Malgrat que la remodelació sorpresa de l'Executiu s'ha interpretat com un càstig a la línia moderada del PdeCat, -Chacón sona com a possible candidata del partit a les properes eleccions-, la consellera ha protagonitzat diverses polèmiques durant la seva etapa com a Consellera.

La ja exconsellera d'Empresa i Coneixement va denunciar el passat mes de març que en la campanya institucional del Govern espanyol contra el coronavirus la paraula virus estigués escrita en groc. En una piulada, es va preguntar per què la paraula 'virus' de la campanya del Govern espanyol estava en color groc. "Ha de ser en groc la paraula virus?" va escriure a la xarxa social.

La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, malgrat assistir el passat mes de desembre a l'acte d'entrega dels XI Premis Carles Ferrer Salat que organitza la patronal Foment del Treball, va anunciar que no es quedaria al sopar que organitza la patronal per solidaritat amb els presos que aleshores es trobaven en vaga de fam. "Per respecte als companys, estaré en l'inici de l'acte, però després no em quedaré a sopar" va afirmar Chacón.

La ja exconsellera d'Empresa, durant la seva etapa al capdavant de la conselleria, no va aconseguir que Nissan mantingués la planta a la Zona Franca de Barcelona. La multinacional va anunciar el tancament de la planta, que genera més de 3.000 llocs de treball directes i més de 20.000 a nivell indirecte.

L'exconsellera Chacón, va assegurar que Nissan "ens ha enganyat" després de fer-se pública la decisió de tancar la planta que la multinacional automobilística té a la Zona Franca de Barcelona. Chacón va fer aquestes afirmacions després que e-notícies li recordés que el passat 25 d'octubre va assegurar en una entrevista a Catalunya Ràdio que Nissan no plantejava vendre la planta de la Zona Franca de Barcelona.

Maria Àngels Chacón (Igualada 1968), va prendre possessió del càrrec de consellera d'Empresa i Coneixement a principis de juny de 2018. Chacón va desenvolupar la seva trajectòria professional en empreses del sector privat del sector paperer i també va ser la gerent de la Unió Empresarial de l'Anoia des del 2008 fins al 2011.

Des de l'any 2015 era tinent d'alcalde i regidora de Dinamització Econòmica, Coneixement, Internacionalització i Interior de l'Ajuntament d'Igualada. Entre el 2011 i el 2015 va ser tinent d'alcalde i regidora de Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme de l'Ajuntament d'Igualada. En aquests mateixos anys també va ser coordinadora del Projecte URBACT 3D Cities sobre creixement econòmic i innovació en l'àmbit de la salut.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 03/09/2020 - 18:40

se pagan más, menos o igual número de subsidios de desempleo, etc...Casi todo el presupuesto está comprometido. Que hagan autocrítica del endeudamiento excesivo que se ha generado: todas las administraciones. O que digan que es imposible parar y que Dios reparta suerte. Lo de los colegios me lo explica un familiar o una familiar que es maestra.

#4 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 03/09/2020 - 18:40

I tant.

En un exultant Groc Rahola i en un perfecte catala normatiu i dedicat especialment als daltonics.

Raso y corto.

#3 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 03/09/2020 - 18:38

don't know. Tema limpieza, rian de rian, más de lo mismo. Por repetir un mantra, por más fuerza mental que se tenga y que se ponga, no se cambiará el destino. Si buscan la inmunidad de rebaño al precio que sea, que lo digan. Que dejen a Sánchez, Casado, Abascal, Arrimadas. Si no hay dinero, que lo digan. Que no hagan política barata que ahora

#2 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 03/09/2020 - 18:36

no tenga acceso o simplemente le dé miedo. ¿Por qué? Pues la NO acción es que los ratios, que significa el número de alumnos por clase, en relación a los metros cuadrados no se cumplirán, desdoblando los grupos. Un desdoble significa de un grupo hacer dos. Tampoco hay mascarillas o EPIS que pague la Generalitat (centros concertados y privados) I

#1 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 03/09/2020 - 18:35

Yo creo que lo difundimos juntos. Allá (a partir del Ebro) y acá o aquí (Catalunya), simplemente por la NO acción en colegios y escuelas públicas, concertadas y privada e institutos y universidades públicas además del resto de centros concertados y universidades privadas. Ahora que nadie se rompa las vestiduras si le da miedo comprar internet o