Publicitat

Artur Mas té moltes possibilitats de convertir-se en president de la Generalitat el 2010

L'any de CiU?

Imatge d'arxiu de Mas i Duran durant un acte de CiU

El conflicte de les vegueries entre els components del tripartit i la polèmica política i ciutadana que ha provocat aquesta qüestió s'afegeix a les divisions originades al Govern de Montilla per la llei d'educació de Catalunya, l'impost sobre successions o les consultes sobre la independència. Tot indica que el 2010 pot convertir-se en l'any de CiU si la italianització de la política catalana no ho impedeix.

Els enfrontaments i desautoritzacions que el conflicte de les vegueries està produint al tripartit tenen major gravetat que els casos anteriors de divisió al Govern, perquè es tracta de la futura divisió territorial de Catalunya.

A més, en aquesta qüestió s'ha tocat una fibra popular molt sensible, per les rivalitats i localismes que desperta, un fet que ha augmentat la sensació de manca de control de la situació pel tripartit, que no sembla haver analitzat prèviament les conseqüències d'obrir aquest procés.

Els dirigents de CiU observen la situació amb una eufòria continguda, perquè el tripartit està reflectint la imatge d'una coalició organitzada per simples motivacions de poder i sense capacitat per aplicar un programa polític de govern realment comú i compartit.

A aquesta situació al Govern de la Generalitat se suma el lògic desgast que qualsevol poder polític experimenta en una etapa de forta crisi econòmica, amb una greu incidència en un fenomen tan sensible per als ciutadans com l'imparable augment de l'atur.

Les enquestes electorals reflecteixen aquesta situació, i tot indica que aquesta vegada Convergència i Unió tindrà possibilitats de formar el Govern després de les eleccions, el que convertiria Artur Mas en el proper president de la Generalitat.

També cal tenir en compte que si CiU no aconsegueix la majoria necessària, és molt probable que pugui comptar amb els escons del PP, perquè les crítiques socialistes a un acord d'aquest tipus queden molt desactivades pel pacte basc entre el PSE i el PP .

I tampoc està clar que Esquerra Republicana estigui totalment decidida a reeditar el tripartit. Tot dependrà dels resultats electorals, però hi ha resistències molt forts dins del partit a repetir l'actual esquema de govern a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#45 Josep, Barcelona, 04/01/2010 - 01:16

p.grillo de Figueras. Si Ciu tingués tanta de lo que dius, amb casi 8 anys el tripartit no hu haguesin denunciat?....... ni el 3% va ser veritat. Aixi dons p. grillo val mes que tornis a pensar be lo que dius i si pots ser objectiu, rectificar es de savis

#44 Marina, Mollerussa, 03/01/2010 - 08:40

Què pesat és el submarí convergent anomenat "exvotant d'ERC" unes vegades i "josep-empordà" altres. Segur que treballa per CIU.

#43 fer, bna, 02/01/2010 - 23:51

siempre y cuando Duran ayude estando calladito

#42 p.grillo, figueres, 02/01/2010 - 10:47

CIU porta tanta merda darrera que no pot negociar res de bo per Catalunya.

#41 Ex votant d'ERC, L'Estartit, 02/01/2010 - 08:53

Recordeu a quí fa president de la Generalitat aquest partit que ara s'anomena "Esquerra". Ara ja no ens poden tornar a enganyar, o Mas...o http://www.youtube.com/watch?v=19_v90vmP80