Publicitat
Política · 5 de Febrer de 2021. 12:00h.

L'apaivagament de Catalunya

L'apaivagament de Catalunya

M'he quedat amb el cos més arreglat i l'ànim més tranquil després de saber que tot un professor universitari, encara que sigui de Teoria Política, el senyor Josep Costa, i això sí, exvicepresident del Parlament de Catalunya pels independentistes de Waterloo, considera que el senyor Salvador Illa és "el Mal". Tal qual, és a dir el pervers, el diable en persona.

Assistim els catalans, pel que es veu, no a una campanya electoral sinó a la representació fora de temporada nadalenca d'"Els Pastorets" tot i que al candidat socialista no se li entreveuen ni les banyes ni la cua propis de qualsevol inquilí de l'infern. No m'atreviria a dir el mateix del seu coreligionari, el senyor José Zaragoza, que va deixant rere seu un rastre de sofre com de nouvingut de les calderes de don Pedro Botero.

El cas és que el malèfic exministre de Sanitat ha tornat a Catalunya com el fill pròdig que torna a la llar paterna enmig del guirigall que li proporcionen les enquestes. Amb la seva tornada tal com resa el seu eslògan Catalunya torna, com si fins ara haguéssim estat tancats per vacances, assistint als ballables de Miquel Iceta i aquí no hagués passat res més rellevant. Camina el candidat socialista lliurat en cos i ànima a la santa creuada de girar full, recomanant un amnèsic per oblidar-nos d'aquests últims deu anys, perquè es veu que el personal ja ha dit "prou". En la seva missió evangelitzadora s'oblida d'algun petit i insignificant detall, com que els socialistes catalans es van mostrar en el seu moment partidaris del suposat "dret a decidir" de Catalunya, així que innocents del tot tampoc ho són en relació a tot el que ha passat. Però deixa-ho estar.

La cosa no té massa importància perquè "la part contractant de la primera part serà considerada com la part contractant de la primera part", és a dir, els independentistes no estan per la tasca, és més, juren en arameu que "ho tornaran a fer" ja sigui via exprés, -en un dit i fet- o jugant a estrategues d'estat major, esperant l'oportunitat cosmològica amagats com els caçadors de perdius darrere la tanca, amb la rara astúcia que sempre els caracteritza i que els ha portat de derrota en derrota.

Mentrestant el govern d'Espanya va embrancat en la seva taula de negociació, una bresca de rica, i tracta de colar uns indults per tot l'escaire que refusen de ple els presumptes beneficiats. Pretenen una amnistia que iguali l'actual règim democràtic amb el règim franquista i equipari les decisions judicials de tots dos. ¡Chachi pirulí!. A Catalunya hi ha un problema polític, exactament el que han creat ells mateixos al passar la legalitat per la vora dels pantalons i ara exerceixen el brillant paper dell piròman bomber, encara que és clar -bons són ells- en benefici propi. A la resta insignificant dels catalans que ens donin botifarró.

A tothom li dóna molta tristor, pena -i amb raó- veure'ls entre reixes. Encara no he escoltat ningú, que s'hagi compadit dels ciutadans anònims, que patim el que només nosaltres sabem quan semblava que a Catalunya el carrer era seu i podien fer exactament el que els hi donés la gana. Només els que ho vam viure sabem que allò era pura i simple violència. No és més que la veritat. Ara el senyor Illa vol posar cataplasmes freds, rebaixar el suflé, parlar i dialogar, arribar a acords, afalagar-los, i fer-los carantoines. Una cosa molt lloable. Però com diu el meu admirat Rafael Jorba, per reconciliar-nos els catalans, primer s'han de reconèixer els fets o sinó haurem vist dues pel·lícules diferents.

De moment hi ha una treva, un estat de gràcia i amb el tercer grau als "putos amos" de les presons catalanes - oh casualitats de la vida! - en vigència perquè cap fiscal, que se sàpiga, ha tingut l'ocurrència de recórrer la concessió potser per aquella de no espatllar la campanya electoral als "presos polítics" i no amargar la festa. Ja se sap que Espanya per a aquestes coses és molt seva, un règim autoritari, una democràcia poc consolidada i bla, bla, bla.

Tot aquest paisatge de congratular-se amb els independentistes per terra, mar i aire, guarda una gran similitud amb els enormes esforços que van fer els règims democràtics per acontentar les peticions d'Adolf Hitler i que van acabar amb l'ignominiós acord de Munic gràcies a que l'Alemanya nazi es va sortir amb la seva i es va menjar una part de l'antiga Txecoslovàquia. Allò va ser el preàmbul de tot el que vindria després. Winston Churchill al referir-se als polítics que van aconseguir aquell pacte, va escriure que "us donaren triar entre la guerra i la deshonra. I vau triar la deshonra. Ara teniu guerra i teniu deshonra".

No, per res.

@manueltrallero

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Sharp, Tarragona, 06/02/2021 - 12:48

¡Chapeau!

Desde luego yo no forma parte de los catalanes que, segun Illa quieren olvidar lo pasado: El olvido es consecuencia de la pena y el arrependimiento.

#4 Benet S., Barcelona, 05/02/2021 - 15:29

Els sediciosos i la seva banda de deliquents han convertit en un desert alló que abans era l'oasis català basat en el prestigi a Madrid, capdaventers en economia i harmonia social. Avui som la riota i el ridicul arreu, amb sismil empreses deslocalitzades i sense cap entitat bancaria autoctona. El mal que han fet es colossal i no tenen perdó.

#4.1 Hèctor, Barna, 05/02/2021 - 16:03

Hauríem de tornar doncs a l'època Pujol que devia ser quan anàvem tan bé.

#3 Joanet, Bcn, 05/02/2021 - 13:57

El Salvador Illa és un home universitari, amb cultura i experiència. Afirma de sí mateix que és català, però vol una Catalunya dependent i sotmesa, i és aferrissadament contrari a que Catalunya pugui votar i decidir el seu futur. En aquestes circumstàncies podem dir que Salvador Illa "és el Bé" ?

#3.1 Sergi Sergio, Barcelona, 05/02/2021 - 14:19

Joanet, vosaltre sou al MAL, esteu ensorrant Catalunya, portan-la a la decadencia mes absoluta, desde que veu començar el vostre akelarre no hem parat de baixar i baixar, fe-ho mirar, sou tan fanatics que ni sabeu al mal que esteu fent.

#2 Mike, SANTA COLOMA DE GRAMANET, 05/02/2021 - 12:39

Sr trallero, sus articulos son muy buenos y muy inteligentes, chapó.

#1 Ramon, Barcelona, 05/02/2021 - 12:39

Brillant article¡ . Sr. Rius ha de posar al Sr. Trallero en nòmina ...