Política · 30 de Setembre de 2020. 18:32h.

"L'apaivagament mai funciona"

Alejandro Fernández: "El guerracivilisme comença a instal·lar-se a la nostra societat"

"L'apaivagament mai funciona"

El líder del PPC Alejandro Fernandez ha afirmat que la política d'apaigavament "mai funciona" durant la seva intervenció en la sessió plenària d'aquest dimecres amb motiu de la inhabilitació de Quim Torra.

"L'apaivagament mai funciona. I segueixen insistint en l'apaivagament, encara que mai funcioni, defensant la necessitat de blanquejar delictes passats amb indults a gent que diu que ho tornaran a fer, defensant la impunitat de futurs delictes, canviant la tipificació dels mateixos, com un vestit a mida a persones que diuen que els tornaran a cometre" ha criticat el dirigent popular.

Fernández també ha alertat que "el guerracivilisme es comença a instal·lar en la nostra societat". "La concòrdia és una altra cosa molt diferent. La concòrdia és, des del respecte a la llei o canviant col·lectiva i legalment la mateixa Llei, buscar llocs de trobada entre tots. És fugir del guerracivilisme que es comença a instal·lar, per desgràcia, en la nostra societat" ha lamentat.

"L'apaivagament ha estat la tècnica que ha emprat el Partit Socialista. Iceta avui no és aquí i crec que no hi és pels motius que ha adduït, sinó perquè se sent incòmode atès que ell va traslladar a tota l'opinió pública catalana que amb la seva teoria de l'apaivagament i de la distensió això es convertiria en un balneari i seríem capaços de pacificar la situació de la política catalana" ha dit.

El grup PSC-Units, per la seva part, ha renunciat a participar en el ple monogràfic d'aquest dimecres sobre la inhabilitació de Quim Torra i ha estat l'únic grup parlamentari que s'ha absentat. Els socialistes van declinar participar en la sessió plenària en considerar que l'acte que només responia a "càlculs partidistes" i que accentua la "degradació" de les institucions catalanes.

El líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha desaprofitat l'oportunitat d'exposar els seus arguments en seu parlamentària perquè "no accepta la manipulació i la instrumentalització de la institució" segons va assegurar aquest dimarts en roda de premsa.

"Pel respecte institucional que ens mereix el Parlament, el grup que presideixo no accepta la manipulació i la instrumentalització de la institució i no participarem en una sessió parlamentària que al nostre parer, i ho dic amb tot el respecte, no serà altra cosa que una escenificació partidista que no es correspon amb el que el parlament hauria de fer", va dir.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Menjamela Grandi, Anapurna, 04/10/2020 - 05:07

Claro que el apaciguamiento no funciona. También intentaron apaciguar a Hitler y mirad cómo fue, pero parece que aquí nadie lee o estudia Historia. Si un chulo te chulea y tú le vas dando más, pues cada vez lo vas a tener peor. En esto, como con el Covid, cuanto más se tarde en tomar medidas, más grave y peor remedio tendrá la enfermedad.

#5 pepe, andorra, 01/10/2020 - 12:55

q el representante de una de las capillitas del regimen, una oligarquia como cualquier otra, diga lo del apaciguamiento despues de bajarse los pantalones ante el separatismo es de un cinismo q me impresiona, no tanto como la corrupcion, el nepotismo y la incompetencia de toda la clase politica española.......Esto de España es ya como lo del PRI...

#4 Tom, Barcelona, 30/09/2020 - 22:21

Estoy de acuerdo con él, hay que aplicar la ley, por el bien de la democracia y de la sociedad, si no, se irá cediendo a sus deseos de fanatismo hasta que le situación sea insostenible. Y la democracia se verá vencida por el nacionalismo más intolerante, corrupto y clientelista...y eso no se debe permitir.

#3 Tirant, Bcn, 30/09/2020 - 20:28

Iceta, en aquest cas, ha fet molt bé de no acudir a aquest aquelarre delirant. Vergonya de Ciutadans i PP que s'han prestat a fer de comparses.

#2 Neferu, Barcelona, 30/09/2020 - 19:51

Los socialistos catalanes como siempre y para no perder la costumbre, nadando y guardando la ropa. En todos los años de gobernanza de los indepen nunca jamás se han enfrentado ; ocultaron y callaron el sistemático 3% de Convergencia hasta que un día se le escapó a Maragall para desdecirse a las 24 horas. Llega un momento en que ya no creo en nadie.