Publicitat
Política · 14 de Juny de 2010. 18:13h.

Laporta es desinfla

Els resultats electorals del Barça qüestionen el futur polític de l'encara president

Laporta es desinfla

Laporta, en una manifestació independentista

La contundent derrota dels candidats laportistes en les eleccions d'aquest diumenge a la presidència del FC Barcelona, plantegen algunes "dubtes" sobre el futur polític de l'encara president del club, Joan Laporta, segons s'opina en alguns ambients independentistes.

Les aspiracions polítiques de Laporta també es poden veure qüestionades pel fet que l'indiscutible triomfador de les eleccions, Sandro Rosell, és un home clarament enfrontat al president, el que indica un ampli rebuig cap a aquest d'una majoria important dels socis del club.

Fonts relacionades amb les candidatures laportistes consideren que el problema per Laporta és que no s'ha qüestionat en cap moment la seva gestió esportiva, sinó la seva actitud personal, és a dir, la seva actuació com a "representant institucional" del club.

De fet, en aquest qüestionament de l'actuació institucional de Laporta podria estar inclòs un cert rebuig a la seva freqüent utilització del club per defensar les seves aspiracions polítiques individuals, de caràcter independentista.

També destaquen que, amb els èxits esportius del Barça, el més lògic hauria estat que els candidats que es presentaven com els hereus de Laporta haguessin obtingut uns bons resultats. Però no només no ha estat així, sinó que ha guanyat, "per golejada", el seu major adversari.

En referència a aquest fet, fonts de sectors favorables a Sandro Rosell han descrit la situació de Laporta afirmant que "no ha estat el millor president de la història del Barça, sinó el president del millor Barça de la història".

En aquestes condicions, tot indica que aquests resultats són un punt negatiu a l'hora de que sectors polítics i l'electorat català estiguin disposats a considerar Laporta com un líder amb futur polític a Catalunya.

És a dir, a partir d'ara, segons alguns mitjans independentistes, ja no està tan clar que la figura de Joan Laporta, en termes polítics, suposi un actiu important a l'hora de sumar forces en una eventual candidatura de tipus independentista.

En relació amb el futur del president del Barça, aquest dimarts estava previst que Laporta donés una roda de premsa amb dirigents de la coordinadora nacional de la consulta sobre la independència i de la comissió BCNDecideix, com a conseqüència de la cessió del Camp Nou com a col·legi electoral per a la futura consulta sobre la independència, que està previst celebrar a la ciutat el 10 d'abril del 2011. Però, per problemes d'agenda del mandatario blaugrana, segons una nota oficial, la roda de premsa ha estat ajornada.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#41 josepxicot, barcelona, 15/06/2010 - 17:12

El camí ha seguir a casa nostra,es dona
la confiança a polítics que ja porten temps
lluitan des de l´ingrata oposiciò con el Sr.
Anglada,prou d´aventurers com en Lapor
ta,a casa votarem PxC,ho veiem seriòs,
sang nova al parlament català.

#40 Lluís, Martorell, 15/06/2010 - 14:36

Devant la desunió de l'independentisme els veritables independentistes votarem Anglada! Força Plataforma x Catalunya!

#39 David, Cornellà, 15/06/2010 - 13:57

El Barça ara té el president que es mereix i Catalunya el tindrà. Endavant Laporta, endavant RCat!

#38 rafa, lleida, 15/06/2010 - 13:32

logico,el utilizo su rotundo exito deportivo para intereses personales.tiene todo el derecho a pensar como le de la gana.
pero ha usado el barça para sacar provecho politivo, a partir de ara le saldran enemigos y otros dejaran de serlo, el tiempo lo dira

#37 Gerard, Cap i Casal, 15/06/2010 - 12:11

Fes bé a bèsties que t'ho pagaran a coces. Endavant en Jan Laporta, el millor president del Barça, juntament amb en Gamper, fundador del club, i en Sunyol, màrtir de la intransigència espanyola. Vergonya, cavallers, vergonya!