Publicitat
Política · 31 de Juliol de 2010. 10:27h.

Laporta fa una crida a la unitat

Solidaritat Catalana referma la necessitat d'escollir candidats amb "primàries obertes"

Laporta fa una crida a la unitat

Elisenda Paluzie saluda a Laporta, en una imatge d'arxiu.

Solidaritat Catalana, en un comunicat, admet que "és un clam a Catalunya assolir la unitat entre els partidaris de la independència de la nació que permeti presentar una candidatura unitària a les properes eleccions al Parlament, i nosaltres compartim aquest propòsit i hem fet, fem i farem tot allò que calgui per assolir-la".

En aquest sentit recorden que "són les persones adherides al projecte de candidatura unitària per la independència les que han de prendre les decisions i votar". "Només un moviment popular organitzat de baix cap a dalt pot superar la degeneració d’uns partits catalans parlamentaris on els militants no tenen cap més funció que ratificar i aclamar els dirigents, que es nomenen entre ells en processos opacs on predominen els interessos personals, la selecció i nomenament dels més servils, la manca d’ambició nacional i la preeminència dels capricis dels dirigents sobre unes bases marginades a la irrellevància", assenyalen.

És per aquest motiu que consideren que "són els adherits els que han de tenir el dret de votar lliurement, en primàries obertes, les persones que volen que els representin i dirigeixin, les quals han d’estar sotmeses a un control democràtic permanent. Prou de sotmetre a ratificació una llista de candidats cuinada a porta tancada, fruit d’inconfessables transaccions entre dirigents autonomenats que falten a la confiança dels seus mateixos adherits".

"Només el poble durà Catalunya a la independència, només el poble ha de triar les persones que vol que encapçalin el procés", remarquen.
"És el sistema que defensem a Solidaritat Catalana , i és el que farem servir per elegir les persones integrants en les candidatures electorals, així com l’ordre a les llistes: tots els adherits poden presentar-se, tots els adherits poden votar, seran elegits els que tinguin més vots, per l’ordre marcat pels vots que en rebin. Unitat des de la base, unitat democràtica", expliquen.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#39 JoanMarti, Terrassa, 01/08/2010 - 11:50

Eii Caraculo, no em vinguis amb aixo de catalan/espanyols, un dia haureu de triar. Pero per ser tan catalans com espanyol sempre parleu en castellla i defenseu espanya deixant per terra catalunya fins i tot el que beneficia a tots els que vivim aqui.

#38 Pedro, BCN, 01/08/2010 - 05:46

Pero que más da quien vaya en las listas de estos pelanas, será ya una sorpresa si consiguen entrar en el parlamento con un solo escaño. Los partidos que cuentan son CiU y el PSC.

#37 carracuca, barcelona ESPAÑA, 01/08/2010 - 01:34

por favor indepes y separatas de barretina y cebolleta, seguir así mucho tiempo, los CATALANES ESPAÑOLES nos lo estamos pasando chachi piruli con vuestros inventos muy superiores a los del TBO. Sois la rep...., cuatro pelagatos y a hostiazo limpio.

#36 JoanMarti, Terrassa, 31/07/2010 - 23:47

Es preocupant per Rcat i SC quan el lluis diu que que si no us espabileu tornara a votar la puta merda botiflera,esteu molt malament, no ens votis, gent seriosa si,tocats del bolet no, millor menys vots que no quansevol vot i mes venin d'on ve

#35 JoanMarti, Terrassa, 31/07/2010 - 23:38

Reagrupat PPCC, Eiii, tu dius que ERC som uns traïdors?? Mira el que dius perque els unics traïdors veu ser vosaltres quan veu marxar amb la cua entre les cames d'Erc. Botiflers?? Per fer el Montilla President?? Aquesta canço ja me la conec, canvieu-la