Publicitat
Política · 4 d'Agost de 2010. 18:54h.

Laporta ja 'pesca' a ERC

Plega un conseller nacional perquè "l’actual direcció té més capacitat de diàleg amb el PSC que amb l'independentisme"

Laporta ja 'pesca' a ERC

Ridao i Puigcercós, en una reunió de la direcció d'ERC

Roger Sanmillan, proper a Uriel Bertran, conseller nacional d'ERC i expresident del casal de l'Eixample -el més gran de Catalunya-, ha enviat una carta al president, Joan Puigcercós, i al secretari general, Joan Ridao, per donar-se de baixa del partit i passar-se a Solidaritat Catalana.  
 
Nascut el 16 de gener de 1977 al Barri de Fort Pienc, és llicenciat en Dret per la UB, màster en direcció financera i comptable per l’IDEC-UPF i postgrau en direcció i gestió de petita i mitjana empresa a EAE-UPC.

Amb 19 anys va entrar a militar a les JERC de l’Eixample on, després de ser-ne el secretari de finances i organització, va ser escollit portaveu de la secció local de l’Eixample i conseller nacional. Com a portaveu de JERC-Eixample, va participar en diferents executives d’ERC i, posteriorment, escollit per la militància d’ERC, va ocupar diverses responsabilitats a quatre executives d’ERC.

En la carta, a la que ha tingut accés e-notícies, afirma que la seva decisió és fruit d'una "llarga reflexió personal i política", però que "no veig el partit com a eina creïble per liderar el procés d’alliberament social i nacional".

"El posicionament respecte del nou sistema de finançament -continua- va ser paradigmàtic de com l’actual Direcció ha actuat darrerament. Tancament de files, estratègia de màrketing i desqualificació de les posicions divergents (siguin argumentades o no)".

També denuncia "la desconfiança de l’actual direcció i l’intent de boicot amb entitats com Decidim.cat i el diputat del partit Uriel Bertran" a més del "revengisme i el tancament de files". En la seva opinió, "l’actual direcció té més capacitat de diàleg amb el socialisme del PSC-PSOE, que amb l’independentisme català".

"Actualment, podem dir que hi ha més independentisme fora que dintre d’ERC. ERC, no té credibilitat social, ni és capaç d’aglutinar més enllà de la seva direcció. Com a prova, dues escissions des del darrer congrés ( i la denigració política injustificada del Vicepresident de la Generalitat).  Cap autocríca, cap procés de consens intern", insisteix.

El militant històric acaba dient que "desitjo el millor a ERC. ERC sempre serà el meu partit, me l’estimo i us desitjo els millors èxits convencent la població que accepti la vostra estratègia i forma de ser. Jo, a partir d’ara, optaré per una altra estratègia independentista. La meva alta consideració de la condició de militant d’ERC fa que em sigui incompatible compaginar-la amb la participació en un nou projecte polític en el qual ERC ja ha manifestat que no hi pensa participar si CiU no hi és present" en al·lusió a Solidaritat Catalana.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#28 JoanMarti, Terrassa, 06/08/2010 - 00:13

Prou de criticar que Erc fes president un del Psc, amb 20 diputats i fent trontollar internament al Psc, i veure una Ciu de pena, fent feina de veritat i conseguint per catalunya lleis per ser una nacio lliure. ERC = INDEPENDENCIA

#27 Jordi Tallaferro, Barcelona, 05/08/2010 - 19:44

Nois, sou lliures de fer, decidir iafiliar-vos on volgueu. Però fugiu del populisme i dels partits fets amb diners . Compte amb els que es van recolzar amb vells franqistes per aribar on son. Compte amb els que es posan al davant i ja es creuan amb drets

#26 joan, manresa, 05/08/2010 - 16:53

El Casal,16,30h.-ERC no te un problema ,te cuatre problemas.Amb Reagrup.els va sortir un grá,amb Solid.Cat. altre grá,i are amb Laporta altre,mentres quntinua mantenint el grá de CiU.Van ser curts de miras o de calçes.Van volguer 2 tripartits i are pag

#25 miki, La Selva, 05/08/2010 - 13:44

Comencen a marxar alguns dirigents de ERC pero les bases i votants van emigrar ja fa anys. Reagrupats, cada dia de mal en pitjor. El vostre enemic nº 1 avui dia es SCI? No hauria de ser España? En Laporta sense fer res ja té molt MÉS suport popular.

#24 Rogelio, Cardona, 05/08/2010 - 11:27

El macho alfa del soberanismo pesca donde se lo proponga...

http://quemedices.diezminutos.es/noticias_famosos/joan_laporta_con_su_novia_sana_khouja/(image)/9

Otra copita guapa?