Publicitat
Política · 20 de Febrer de 2011. 17:14h.

Laporta ja té l'executiva que volia

Àlex Fenoll i Anna Arqué surten derrotats del congrés de Solidaritat

Laporta ja té l'executiva que volia

Tots els membres de la nova executiva nacional de Solidaritat

El primer congrés nacional de Solidaritat per la Independència ha avalat la nova executiva, formada per membres de la candidatura oficialista. El president és Antoni Strubell, Uriel Bertran ocuparà el càrrec de secretari general mentre que la responsabilitat de Política Institucional ha recaigut en Alfons López Tena.

Emili Valdero, Oriol Sallas, Jaume Renyer, Núria Cadenes, Jordi Anento i Isabel-Clara Simó són la resta de candidats escollit per formar part l’Executiva nacional de la formació.

Els oficialistes han aconseguit els nou càrrecs del nou organisme i persones com Àlex Fenoll i Anna Arqué, vincuada a les consultes sobiranistes, n'han quedat fora. En canvi, l'escriptora Isabel Clara-Simó, ha acosneguit un lloc a l'executiva, com a secretària de de Moviments Ciutadans i Temes Internacionals.

Joan Laporta, tot i donar suport a la candidatura oficialista, n'ha volgut quedar al marge. El congrés nacional de SI també ha servit per aprovar, per unanimitat, els estatuts de la formació que, entre d'altres qüestions, prohibeixen la duplicitat de càrrecs públics, i per tant impossibiliten que els diputats puguin, també, ser regidors.

Finalment, el rival de la candidatura oficialista, Jordi San Nicolás, s'ha quedat sense suports. San Nicolás havia acusat el partit d'haver acceptat la candidatura oficialista malgrat haver arribat fora de termini. Precisament, López Tena ja ho va desmentir i, després d'assegurar que són "falses" les acusacions, va avançar que s'havia obert un expedient contra San Nicolás per falta molt greu i perquè, sigui escollit o no president, pugui ser expulsat de la formació després del congrés.

La candidatura guanyadora del congrés de Manresa liderarà el partit els pròxims anys, però serà Laporta l'encarregat de pilotar l'estratègia política de la coalició, com va fer, segons López Tena, l'expresident Jordi Pujol quan CiU era una coalició i no una federació com ara.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 carme, Barcelona, 22/02/2011 - 11:44

Quin fàstic de comentaris masclistes!!!!!. Passen els anys i els homes catalans són tan masclistes com les espanyols, als quals critiquen.

#21 Juan, Barcelona, 21/02/2011 - 20:13

Se admiten apuestas sobre el futuro de este partido. Yo apuesto por que no dura más de 1 año, al menos con el Laporta dirigiéndolo.

#20 pauet, tarragona, 21/02/2011 - 15:58

Ploro desconsoladament. El que més m'agradava de SI era l'Anna Arqué. Però que bona que està... Ara, sense l'Arqué, ja no sabré a on mirar. Que burro el Laporta, deixar-la anar... Buaaaaaaa

#19 millón, Barcelona, 21/02/2011 - 09:05

Vaca de Sabadell, Bona observació.
La Núria Cadenes va ser molt ovacionada per la seva trajectòria. La diferència de vots amb en Tena, es pot interpretar com a gent crítica amb ell i el sector oficiaNo és molt, però se'ls haurà d'escoltar.

#18 millón, Barcelona, 21/02/2011 - 09:01

L'anna Arqué, (apart q és preciosa), es va expressar molt bé. Molta gent hi te confiança per la molta bona feina q ha fet a les consultes.
La seva rival, Isabel Clara Simó, va estar impressionant. Va fer plorar d'emoció a força gent.
Si hagués tingut un altre rival, l'Anna
hagués guanyat