Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2010. 17:59h.

Laporta no vol saber res de Portabella

Solidaritat rebutja fer cap pacte amb ERC de Barcelona per a les municipals

Laporta no vol saber res de Portabella

Laporta, amb Jordi Portabella, en l'homenatge a Lluís Companys el 15 d'octubre del 2009

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) rebutja fer cap pacte amb Esquerra per a les properes eleccions municipals, una opció a la qual estaria obert el candidat republicà per Barcelona Jordi Portabella.

"És temps de molts rumors i de vegades intoxicacions interessades, i no se n’ha de fer gaire cas. Solidaritat Catalana per la Independència té un Manifest Electoral que ens vincula i obliga, amb els adherits i amb els votants. No traficarem amb els vots i els escons, i en conseqüència no pagarem preus polítics per tal de tenir grup parlamentari", ha indicat la formació liderada per Joan Laporta en un comunicat.

SI també ha anunciat que ja està preparant les eleccions municipals. "Des d’ara, totes les comissions locals que ho vulguin poden començar a preparar les eleccions municipals al seu municipi. SI es presentarà a les eleccions municipals sota els següents principis: Serà cada comissió local la que decidirà presentar-se a les eleccions municipals i com, o no presentar-se. Les candidatures s’elegiran per primàries. SI es presentarà a les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats on sigui viable, amb llistes pròpies, o en el marc d’una coalició independentista més àmplia, aplicant el criteri d’igualtat i de no quedar diluïts ni subordinats a cap altre partit", ha assegurat.

D'altra banda, el partit de Laporta prepara el seu Primer Congrés Nacional, que s'efectuarà al primer trimestre de l'any vinent. En aquest congrés s'aprovaran els estatuts, la ponència política i els membres de l'executiva.

"Aquesta setmana des d’ERC Barcelona, i a través dels mitjans de comunicació, es va fer arribar a SI una proposta d’acord per presentar-nos conjuntament amb ERC a les eleccions municipals. A partir del criteri abans exposat, SI va fer públic que només es presentaria en coalició amb alguna altra força política independentista en el cas que aquesta coalició es fes en peu d’igualtat i sempre i quan els vots no  anessin a sumar  al còmput global de l’altre partit", ha afegit.

En aquest mateix document, SI ha explicat per què Laporta no va fer declaracions després de la seva trobada amb el proper president de la Generalitat, Artur Mas: "Qui ha convocat reunions bilaterals amb els caps de llista de les forces polítiques parlamentàries és el sr. Mas, que, a diferència dels convocats, no ha fet declaracions sortint de les reunions. És per això que el sr. Laporta tampoc no en va fer".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Anna, Badalona, 09/12/2010 - 09:54

Joan que faras? declara l'Independencia desde l'Ajuntament? cal fer ciutat tambe i tenir un programa, a mes cal un 5% per entrar ...on es l'Unitat que volies??

#15 ij, gava, 07/12/2010 - 17:47

pues yo no quiero saber nada de ninguno de los dos. libertad si . fascismo catalanista no

#14 JoanMarti, Abrera, 06/12/2010 - 11:33

ERC millor sols que mal acompanyats, es creuen els reis del mambo i no tenen ni programa, nomes que volen l'independencia, aixo ho vol quansevol independentista.

#13 pep, manresa, 06/12/2010 - 10:37

Josep MAria (Barcelona), és que a les municipals tampoc cal que el vot sigui estrictament independentista, mentre no donis poder a partits clarament espanyols (PSOE, PP) ja n'hi ha prou, hi entren altres factors
És al Parlament on es pot impulsar alguna iniciativa de cara a la independència

#12 Daniel, Altet, 06/12/2010 - 09:57

Quim de Granollers, estic absolutament d'acord amb tu. Només falta saber quan en Jan s'adonarà que l'han fet anar com un titella...