Política · 1 d'Octubre de 2012. 18:37h.

Laporta proposa una "gran coalició" amb CiU i ERC

Admet que ha mantingut converses amb els principals partits catalanistes

Laporta proposa una "gran coalició" amb CiU i ERC

Laporta, en una imatge d'arxiu

El president i diputat de Democràcia Catalana, Joan Laporta, ha proposat una gran aliança nacionalista liderada per CiU i ERC. Laporta ha dit que de cara a les eleccions del 25 de novembre la millor notícia seria que CiU i ERC “anessin junts en coalició perquè estem davant d’unes eleccions que es plantegen com un plebiscit”, i ha recordat “que no fer-ho seria un error històric”.

I és que, segons ha dit, estem davant uns comicis on s’evidenciarà “un bloc catalanista que treballa per l’estat propi davant un bloc espanyolista-unionista que vol que tot continuï igual”. Per a Laporta “una gran coalició de tot el catalanisme polític seria representatiu de l’esperit de la manifestació de l’11 de Setembre” i ha afegit que fins al darrer moment “Democràcia Catalana treballarà per aconseguir aquesta unió en la qual, òbviament, s’hi haurien d’afegir tots els partits independentistes”.
 
Laporta ha explicat que Dcat està en converses amb els partits del catalanisme polític més representatius “per dir-los que una gran coalició és el que vol la majoria del poble de Catalunya”. A uns dies de tancar-se les coalicions que es presentaran a la junta electoral, Laporta creu que “encara hi ha marge per aconseguir-ho” i espera que “tant Artur Mas com Oriol Junqueras facin la reflexió necessària”.
 
Per a Dcat, la independència de Catalunya és “la via de la llibertat, de la il·lusió, un projecte que ens portarà a solucionar la crisi actual i a retornar la dignitat nacional. Ara mateix tenim la força del poble i els partits polítics ho han d’entendre amb les màximes mostres d’unitat”.
 
Sobre el seu futur al Parlament de Catalunya, Joan Laporta creu que “amb els companys de Dcat hem contribuït a arribar a la situació política actual amb una feina ben feta al Parlament i actuant sempre amb generositat, responsabilitat i voluntat de sumar”. Així mateix ha admès que “estaré encantat a seguir contribuint-hi tot i que no és el moments dels individualismes sinó de la gran unitat del catalanisme polític”.
 
Per últim, preguntat per les possibilitat legals d’un referèndum sobre l’autodeterminació, Laporta ha recordat que “des del punt de vista del Dret Internacional Públic, una constitució no pot anar en contra dels drets i les llibertats col·lectives. El referèndum es farà amb tota la legalitat”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 cligula, girona, 02/10/2012 - 13:21

Un altre tripartit no si us plau

#7 spanish, Madrid, 02/10/2012 - 12:07

jo crec que amb dos picoletos hi haura prou.....

#6 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA //*//, 02/10/2012 - 11:48

VICTORIA ESTA EN MARXA ! L ' HORA DE CATALUNYA INDEPENDENT //*//

#5 Xevi, Ripoll, 02/10/2012 - 08:41

Doncs jo crec que cal que cadascú es presenti explicant el seu projecte de país amb claretat, és la millor manera de comprovar què pensen els ciutadans. Després del 25N, acords.

#4 Victor, barcelona, 02/10/2012 - 06:23

- Doncs que voleu que us digui. La idea no es dolenta. I aquests senyor, al Parlament, es va aixecar de seguida aplaudir al President quan aquests va acabar el seu discurs. No, si al final hi treurem algo...