Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2010. 21:42h.

Laporta s'alia amb els antics socis de CDC a la Catalunya Nord

Aliança entre Solidaritat i Unitat Catalana

Laporta s'alia amb els antics socis de CDC a la Catalunya Nord

Laporta i Mas, durant la Diada del 2005

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha tancat un acord de col·laboració amb Unitat Catalana, els antics socis de CDC a la Catalunya Nord fins el 2006. Segons aquesta entesa, el partit nord-català esdevè el referent de SI en aquest territori, i el partit de Laporta el referent d'Unitat Catalana al Principat. En la Ia convenció nacional de SI, aquest diumenge 24, intervindrà Brice Lafontaine, secretari general d'Unitat.

El compromís entre les dues formacions ha arribat "considerant els lligams històrics i culturals imprescindibles entre Catalunya Nord i l'actual Principat de Catalunya, però també amb tota Catalunya (Països Catalans); considerant el projecte de Solidaritat Catalana per la Independència com a millor compromís pel futur de Catalunya; considerant que el projecte d'Unitat Catalana és el necessari pel renaixement  de Catalunya Nord; considerant la independència política d'Unitat Catalana, partit històric nord-català i única formació sense vincle formal amb altres partits del sud o francès; considerant que cada avanç cap a més llibertat de l'actual Principat de Catalunya engendra més reconeixement de les especificitats nord-catalanes; Considerant que els contexts econòmic i polítics són molt diferents a Catalunya Nord, sota administració francesa, i al Principat de Catalunya sota, administració espanyola".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Merche, Sabadell, 23/10/2010 - 10:27

La propera aliança amb Uzbekistan que està una mica més al nord i desde fa uns anys forma part també dels paisos catalans laportians.

#4 Josep, Barcelona, 23/10/2010 - 10:22

Perfecte! Són la prova fefaent que Catalunya és una colònia repartida entre Espanya i França. I la prova que Catalunya no és Espanya, si no n´hauria reclamat el Nord, ni Franco va voler que li entreguessin durant l´ocupació nazi, massa catalans va dir. Són els nostres germans.

#3 Jordi, BCN, 23/10/2010 - 01:15

Doncs si no et sembla bé sempre tens l'opció de fotre el camp.

#2 Ciudadanista, Barcelona, 23/10/2010 - 00:11

Demencial. Esta gente lleva el reloj cerebral atrasado cuatro siglos. Es curioso que digan que el Principat de Catalunya forma parte de Catalunya (o sea los dichosos Paísos). Aunque a lo mejor todo es puro cuento para chupar subvenciones. A vividores no les gana nadie.

#1 Jordi trencavel, Mollet, 22/10/2010 - 22:20

Es lo millor que han fet.