Publicitat
Política · 14 de Febrer de 2011. 10:40h.

Laporta s'ofereix com a segon de Portabella

Malgrat que els estatuts de Solidaritat impedeixen ser diputat i regidor

Laporta s'ofereix com a segon de Portabella

Laporta i Portabella, en una imatge d'arxiu

El líder de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, està disposat a anar de número 2 del republicà Jordi Portabella a Barcelona a les eleccions municipals del maig. En una entrevista a "el matí de Catalunya Ràdio", Laporta ha deixat clar, però, que aquesta possibilitat l'haurà de decidir la coalició independentista que ell encapçala.

La decisió de Laporta, tanmateix, contradiu els estatuts de Solidaritat que s'han d'aprovar diumenge vinent en el primer congrés nacional. L'article 57 estableix que "els membres de Cambres legislatives no podran presentar-se a primàries per formar candidatures a eleccions municipals, ni integrar-se a cap candidatura municipal excepte als llocs de tancament al final de la llista electoral que es designin".

L'expresident del Barça també ha dit que si el partit li demana que sigui el candidat de SI per a l'alcaldia de Barcelona, "m'ho plantejaré". Sobre aquesta qüestió ha explicat que "ho hem de pensar amb més profundidat" i ha recordat que Solidaritat Catalana es presentarà a un centenar de consistoris catalans. La voluntat és "tenir representació en tots aquests consistoris", ha afirmat.

Laporta ha afegit que l'independentisme té prou força dins del Parlament perquè prosperi la proposició de llei que ha presentat el seu partit per proclamar la independència de Catalunya. Segons Laporta, aquesta qüestió està ara en mans de CiU.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 miquel, Barcelona, 15/02/2011 - 10:53

Aprenem a sumar. Bona cosa, Era l'assignatura pendent de l'independentisme català, vejam si hi ha sort i aprovem l'examen a la primera amb notable alt!

#24 Pep, Alt Empordà, 15/02/2011 - 00:06

Fredy, entenc que si l.ndependentisme s.uneix tu no votis independentisme, segurament perquè tu no ets un independentista o no entens quina és la magnitut de la tragedia de continuar dins espanya. Un independentista que castiga l.independentisme és un espanyol camuflat.

#23 Toni, BCN, 14/02/2011 - 23:04

El Laporta a mi em sobra però un pacte ERC-SI-RCAT em sembla prou interessant i positiu.

#22 Ciudadanista, Barcelona, 14/02/2011 - 23:03

Tiene que ser duro aguantar el ego de López Tena. Entiendo que Laporta esté desesperado y piense en ponerse detrás de Portabella para ver si entra en el Ayuntamiento. No es como presidir el Barça y disfrutar sus tarjetas Visa, pero hay una Regiduría de Urbanismo muy interesante.

#21 fredy, barcelona, 14/02/2011 - 21:39

Si SI va amb ERC, ni jo ni molts no els votarem, dons fer costat a Portabella, perquè continui visquem de la rifa, continuant no fer res i anar a dinar a bons restaurants a consta del poble i altres privilegis, on es tot el que va prometre fa 12 anys? no ha fet res de res