Publicitat
Política · 19 de Juliol de 2010. 13:03h.

Laporta sondeja López Tena i Uriel Bertran

Per incorporar-se a Democràcia Catalana com a candidats

Laporta sondeja López Tena i Uriel Bertran

Bertran y López Tena, en una imatge d'arxiu

L'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, va sondejar Uriel Bertran i Alfons López Tena per incorporar-se al seu partit, Democràcia Catalana. Els contactes van tenir lloc, per separat, dimeces passat després que ambdós renunciessin als seus càrrecs de consellers nacionals a ERC i CDC respectivament, segons ha sabut e-notícies. Ambdós han convocat una roda de premsa per aquest dimarts, a les dotze, a l'Hotel Zero de Barcelona.

La incoporació d'ambdós reforçaria el projecte polític de Laporta que, ara per ara, tampoc ha arribat a un acord amb el Reagrupament de Joan Carretero. Laporta només té ara com a cara coneguda, a més d'ell, la portaveu de la Coordinadora Nacional per les Consultes, Anna Arqué.

Uriel Bertran té molts poques possibilitats -poquíssimes- per repetir com a diputat d'ERC per Barcelona després que hagi quedat relegat al lloc número quinze quan, en les anteriors eleccions, en van treure onze. Fins i tot ha circulat la possibilitat que passi al grup Mixt.

Les relacions entre Bertran, que va impulsar el corrent crític Esquerra Independentista, i la direcció d'Esquerra ja de per si prou dolentes han empitjorat els darrers dies arran del rebuig a la ILP per la independència.

Uriel Bertran, en tot cas, s'ha 'refugiat' a la seva secció local de Badalona on ha estat escollit ja alcaldable per a les properes eleccions atès que previsiblement no sortiria de diputat per ERC.

El cas de López Tena és diferent perquè, almenys de portes enfora, manté una millor relació amb la direcció de CDC, però la seva inclusió com a candidat a diputat -en un lloc elegible- seria mal vist per Unió.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 Manell, Sant Antoni de Mar, 20/07/2010 - 11:31

Si vertaderament estimeu Catalunya el que cal fer és ajuntar-vos tots els independentistes de veritat no parlamentaris i anar per feina. I aixó significa assolir la independència. Si cadascú va per el seu compte, ningú farà res.

#21 Ramon, barcelona, 20/07/2010 - 10:43

sembla el cotxe escombra de personalistes, gent que no sap treballar en equip, de trepes etc.... Visca la Catalunya Trepa!!!!

#20 Marcel, Barcelona, 20/07/2010 - 08:35

Necessitem aquesta candidatura unitària per traslladar l'esperit del 10 de juliol al Parlament de Catalunya. Generositat per part de tothom, si us plau! La vostra responsabilitat és enorme (vegeu el bloc http://perabonspatricis.blogspot.com)

#19 Lídia, Girona, 20/07/2010 - 08:11

I si s'acostessin a Reagrupament, ja seria la felicitat completa. Ells comencen ara i Reagrupament ja té la feina feta, només s'haurien de sumar. Llavors sí que trauríem vots, però fragmentats no anem enlloc-

#18 nuria, bcn, 20/07/2010 - 07:59

Anim i endavant! sou l\'alternativa. Visca Catalunya amb Laporta al devant!