Publicitat
Política · 2 de Març de 2011. 20:38h.

Laporta va pactar amb Portabella anar de dos

L'expresident del Barça va negociar al marge de Solidaritat

Laporta va pactar amb Portabella anar de dos

Laporta, fent campanya en un mercat a les darreres eleccions al Parlament

L'alcaldable d'Esqurerra per Barcelona, Jordi Portabella, va oferir a Joan Laporta anar de número dos a les llistes de les properes eleccions municipals, segons ha sabut e-notícies. L'oferta incloïa el número tres de la candidatura per a Anna Arqué, persona de la confiança de Laporta

L'entusiasme de Portabella per Joan Laporta ha disminuït, tanmateix, després que diumenge passat Solidaritat aprovés presentar-se per Barcelona. La intenció era que Solidaritat fes coalició amb Esquerra a Barcelona o, com a mínim, que no es presentés al marge la qual cosa podria restar uns vots decisius a ERC per mantenir la seva presència municipal.

L'última oferta era de dos i Arqué de cinc, amb gairebé nul·les possibilitats de sortir escollida perquè ERC té ara quatre i sembla difícil que augmenti el nombre de regidors. Portabella, a més, que ja ha cedit el quart i el sisè de la llista a Reagrupament ha de fer mans i mànigues per encabir també alguns dels regidors del seu equip.

Jordi Portabella confiava que, després el pacte amb Reagrupament i si convencia també Solidaritat, encapçalés una candidatura unitària que reforcés les seves possibilitats. ERC aspira a que l'alcaldable de CiU, Xavier Trias -guanyador segons les enquestes- necessiti els seus vots per a ser alcalde i els republicans puguin tornar al govern municipal.

D'altra banda, Laporta ha anat perdent el control de Solidaritat. De fet, en el congrés del passat dia 20 no va optar a la presidència -va sortir escollit Toni Strubell- i els seus homes van ser derrotats.

Uriel Bertran va ser escollit secretari general enfront Àlex Fenoll per 634 vots a 127 mentre que Isabel-Clara Simó va vèncer Anna Arquè per a la Secretària Nacional de Moviments Ciutadans i Temes Internacionals per 465 vots a 293.

Joan Laporta ha fet consultar fins i tot als serveis de la cambra que passaria si hagués de deixar el subgrup de Solidaritat quan passaria a ser un diputat no adscrit. L'expresident de FC Barcelona va ser escollit president de la Comissió de Cooperació i Solidaritat.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Ramon, Barcelona, 03/03/2011 - 12:30

Algú es creia de veritat aquest experiment amb gasosa del SI. Una escriptora que diu que no li va la política i té càrrec. Un egòlatra que tot el que toca fa mal bé. Un juerguista usbec, un que al seu bufet tot era en castellà, una ex portant-veu idem,un catedràtic superpijo. UNs frikis totals!

#15 Conxita, Barcelona, 03/03/2011 - 10:21

ha, ha, haurieu de millorar les vostres fonts , senyors d'e-noticies. Rcat va de 4 a la llista però no de 6, i a més ho van explicar a la roda de premsa on hi hereu !!

#14 Josep , Viladecavalls, 03/03/2011 - 09:52

A comarques la gent es del Laporta , i el votant encara més . O hi ha bona entesa amb el Laporta ( que es qui va portar els vots) o aixo de Solidaritat baixarà als inferns com molts altres invents independentistes ,

#13 hortenca, BCN, 03/03/2011 - 09:13

Doncs em sembla magnífic. Que no amaguin el cap sota l'ala amb primàries malicioses i que es posin a fer un front comú per la independència des de la capital del país. Tota la resta, metzina i donar avantatge al Sr. Trias

#12 Josep, Terrassa, 03/03/2011 - 09:11

Isolda , i de pasada s'han tret la majoria dels vots . O et penses que la gent va votar Uriel i Tena