Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2010. 12:02h.

Laporta vol que el català sigui l'única llengua oficial

Ataca ERC en considerar que "són els que ens han portat fins aquí"

Laporta vol que el català sigui l'única llengua oficial

Laporta, en una imatge d'arxiu

El líder de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Joan Laporta, ha assegurat que si Catalunya és independent el català serà l'única llengua oficial, encara que ha assegurat que es potenciarà que els seus ciutadans siguin poliglotes i dominin el castellà, el francès i el anglès.

Durant la seva intervenció en les conferències preelectorals que organitza Òmnium Cultural, Laporta ha explicat que "una vegada Catalunya es lliure de l'espoli fiscal a què el sotmet Espanya" disposarà de recursos suficients per potenciar el plurilingüisme entre els seus estudiants.

Laporta ha explicat que la secessió seria una bona notícia també per a la Unió Europea, ja que amb una Catalunya independent "gaudiria d'un Estat seriós en el sud d'Europa, que falta li fa".

Laporta ha carregat contra ERC i ha acusat els republicans d'haver portat Catalunya fins a la situació actual amb el seu suport al tripartit. "Ara demanen confiança per evitar que el PP sigui decisiu, però a mi no em donen confiança els que ens han portat fins aquí", ha tancat.

Publicitat
Publicitat

61 Comentaris

Publicitat
#61 Jim, bcn, 06/10/2010 - 09:29

Si una expressió és carrinclona i cursi, Ramon, ho és independentment de qui l'hagi dit. No entenc els teus escarafalls al respecte. La paraula patriota m'incomoda en qualsevol context posterior al segle XIX que no sigui satíric. A qualsevol amb una mínima noció d'història li passa el mateix.

#60 Ramon, Barcelona, 05/10/2010 - 23:33

A l'espera de saber si compartim la diagnosi car, si no, és un sens sentit discutir la teràpia, deures per demà: em raoni vostè el diminutiu "catalanet". Que potser troba incòmoda l'expressió "patriota català"? Esperi. No m'ho digui. No és autoodi ans no-nacionalisme, oí? Cosmopolitisme?

#59 Ramon, Barcelona, 05/10/2010 - 23:11

Ehem, ehem. Primer no sap d'on ho trec, després es pensa que és una frase al tum-tum i per arrodonir-ho la qualifica de ridícula sense molestar-se a tenir-ne ni idea abans. Ehem, ehem, farem com que no ho hem llegit. De res. I sí. Sí que t'he contestat. T'he contestat que first things first.

#58 josep, barcelona, Espanya, 05/10/2010 - 22:58

Miquel (BCN) 05/10/2010 20:52
A Madrid el 91% de la gent parla castellà i la resta altres idiomes, a Catalunya el 37% català i la resta parlen altres idiomes, veus la diferència o la teva mitja neurona ja està ocupada pensant on està Madrid?

#57 Jim, bcn, 05/10/2010 - 21:47

La frase "formes de vida catalanes" és de Ferrater i Mora? Ah, està bé saber-ho. Però no per això deixa de ser una frase ridícula. I si no t'ho creus, canvia "catalanes" per qualsevol altre gentilici i ho veuràs més clar. Per cert, no m'has contestat per què creus que manaràs tu.