Política · 8 de Novembre de 2010. 14:03h.

Laporta vol ser conseller en cap

Proposa la creació d’una conselleria en cap de transició a la Independència i relacions exteriors

Laporta vol ser conseller en cap

López Tena, Laporta i Bertran, abans de la roda de premsa

Solidaritat Catalana per la Independència ha proposat "al conjunt de force polítiques que reconeixen el dret a l'autodeterminació -CiU, ERC i ICV- que facin el pas que Catalunya necessita per declarar la independència en la propera legislatura".

Per això, ha presentat la seva oferta per "formar un Govern que organitzi la transició cap a l'Estat propi". En aquest sentit, la formació que lidera Joan Laporta proposa "la creació d’una Conselleria en Cap de transició a la Independència i Relacions Exteriors" perquè gestioni el procés cap a la independència.

Segons Solidaritat, aquesta conselleria hauria de preparar el "reconeixement internacional de la declaració d’independència i la participació com a Estat en el si de la UE, la creació d’una Seguretat Social Catalana que es faci càrrec, entre d’altres, del pagament i increment de les pensions, l’establiment d’una Hisenda i Agència Tributària Catalana per recaptar tots els impostos que es paguen a Catalunya, la creació d’un Banc Central Català, la creació dels òrgans gestors dels ports, aeroports i TAV catalans, la creació d’un cos de Seguretat Nacional amb plenes competències i la determinació dels criteris i quantificació del repartiment de Béns, Actius i Passius entre l’Estat català i el Regne d’Espanya".

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#51 Kropotkin, Vic, 10/11/2010 - 08:15

Si, y su novia de embajadora en Paris. Eso le abriría un monton de posibilidades en sus visitas de oficiales a Paris.

#50 Albnert Vilà i Vilar, Caldes de Malavella, 09/11/2010 - 21:30

Per apendre a ser bon conseller ( no és propaganda política, són fets reals !!! )
Mai ningú ho havia fet abans !!!
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008103000_6_295342__CATALUNYA-Carretero-dormia-annex-despatx-menjava-menu
Jo ho tinc clar !!!

#49 Laporta millor president de l'història del futbol, Lleida, 09/11/2010 - 20:19

Josep sembla mentida que puguis ser tan justet, cobard i perdedor.. Tens por dels espanyols? Creus que treuràn els tancs llogats d'alemanya conduïts per sudamericans i quillos? El que va passar el 1934 és un motiu més per voler ser lliures i no compartir estat amb els bàrbars i quinquis espanyols.

#48 Peret, L'Hospitalet, 09/11/2010 - 20:16

Si no està agafada jo em demano la conselleria de "xarrups i canapés" que en Ridao amb allò de la Taís Villa m'ha fet venir salivera.

#47 pep, manresa, 09/11/2010 - 18:52

Josep (Lleida), em sembla que el ruc ets tú, d'entrada confons els SIS D'OCTUBRE amb el Set de Setembre, potser és el teu aniversari, perdona, en tot cas "per molts anys" quan toqui.
A part d'això, ser independentista és la postura més assenyada de totes, no sé com ho veus...