Publicitat
Política · 4 de Juny de 2020. 10:43h.

L'Ara demana eleccions

"No s’entén la negativa del president a posar data"

L'Ara demana eleccions

L’Ara, en una editorial, reclama eleccions i lamenta que JxCat i ERC “ni tan sols durant la pandèmia han sigut capaços de pactar una estratègia comuna, per exemple de cara a Madrid. La política amb minúscules s'ha imposat a la política amb majúscules”.

El diari considera que “ni el país ni la seva màxima institució no es poden permetre és que, enmig d’una crisi tan greu i absolutament inèdita com la que estem vivint, el Govern no vagi a l'una, amb un full de ruta consensuat i amb la mínima lleialtat institucional entre socis. S’està posant en risc el prestigi i la credibilitat de l’autogovern”.

També assenyala que “és hora de tornar a donar la veu a la ciutadania o, almenys, de clarificar l'horitzó electoral. Els ciutadans han de poder saber què planteja cada actor polític, quin és el seu pla a curt, mitjà i llarg termini tant pel que fa al procés independentista com a les polítiques econòmiques i socials”.

“No s'entén, en aquest sentit, la negativa del president a posar data a unes eleccions que ell mateix va anunciar amb la màxima solemnitat fa uns mesos. La situació ha canviat, sí, però el Govern continua amb la mateixa manca de rumb compartit. I, a sobre, amb l'espasa de Dàmocles de la inhabilitació del president Torra per part del Tribunal Suprem, prevista per a finals d'any”, recorden.

“Catalunya no es mereix ni un Govern dividit i barallat ni que el calendari electoral el fixi la justícia espanyola. I més quan el que està en joc és ni més ni menys que la reconstrucció econòmica, social i sanitària després de la pandèmia”, conclou.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 BCN, BCN, 05/06/2020 - 07:46

Estos lo que quieren es tener su propio partido político.

#4 jvcs, barcelona, 04/06/2020 - 16:20

El ara como todo el gremio de pelotes subv , temen la evidencia "la credibilidad del autogobierno" hecha añicos ,todo un ejercito de pelotes ,lameculos desalojados del poder .La tarea de reconstruir todo implica lo real desmontar miles de millones en subv agencias y chupoteros del process y destinarlo a la crisis real , no al panegirico de tv3 !

#3 Vicenç Pardal, Villagüevo, 04/06/2020 - 15:22

Escolte,MHP bis,cho no sé a què espera per trencar este dichital botifler del Ara.Pot comptar amb la fidelitat canina de la meua publicació,com sempre.

#2 Masias , Mis posaderas , 04/06/2020 - 12:29

Cuidadin, Cuidadin .... a los de la Atalaya estelada. No le toquéis mucho las narices al Sr. Vicario que os corta el grifo.

#1 Demetri, Barcelona, 04/06/2020 - 11:53

Es curiós que l'organ oficial del regim s'enfronti amb els inpetes que desde la seva fundació ha enaltit i rendit pleitesia a canvi de les subvencions i corrupteles que ha rebut. L'editorialista ha de ser mes valent i escriure amb el dit acusador assenyalant amb noms i cognoms amen de marcar la ruta de l'origen del desastre, direcció WCLoo...