Publicitat
Política · 13 de Juliol de 2009. 12:32h.

L'ascens d'Àlex Bas

Mas col·loca l'assessor jurídic de CiU al 'Tribunal Constitucional' català

L'ascens d'Àlex Bas

Àlex Bas, darrera de Felip Puig, en una foto d'arxiu

La Comissió d’Afers Institucionals avaluarà aquest dilluns a la tarda la idoneïtat dels sis candidats al Consell de Garanties Estatuàries proposats pels grups parlamentaris i que és previst que el ple elegeixi durant la sessió que començarà el 15 de juliol.

L'avaluació, malgrat que en teoria és un examen sobre la els candidats, és un pur tràmit parlamentari perquè fins ara mai s'ha suspès ningú ni per a l'elecció de senadors a proposta del Parlament ni per a l'elecció del consell de govern de la CCMA ni per a cap altre càrrec.

El termini perquè els grups presentessin els candidats són: Joan Egea i Àlex Bas, a proposta de CiU; Antònia Agulló i Pere Jover, a proposta del PSC-CpC; Jaume Vernet, a proposta d’ERC, i Julio Añoveros, a proposta del PPC. Els candidats del PSC-CpC i ERC són els únics que ja formaven part de l’actual Consell Consultiu.

Bas (Barcelona, 1970), que compta amb la confiança de Mas, és un valor en ascens a CiU: doctor en dret per al UAB, va començar com a director del gabinet jurídic del Departament d'Interior i quan la federació va passar a l'oposició va ser nomenat assessor jurídic del grup parlamentari. En canvi, Joan Egea (Olesa de Montserrat, Barcelona, 1951), el candidat d'Unió, s'ajusta és al perfil perquè és catedràtic de dret civil a la Pompeu Fabra.

De fet, Àlex Bas ja va ser dessignat per Mas com a representant de la federació, juntament amb Francesc Gambús, en la comissió de seguiment de l'Estatut en protesta perquè Montilla va deixar fora CiU de les comissions bilaterals Estat-Generalitat.

Només cal recordar que aquest òrgan, en la seva primera reunió, estava presidit pel vice-president del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira i hi havia també els consellers Saura (Interior) i Castells (Economia). La resta de partits van triar reprentants de més pes politic: Miquel Iceta (PSC), Anna Simó (ERC), Carina Mejías (PPC), Jaume Bosch (ICV) i José Domingo (Ciutadans).

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pedro, AVE Madrid-Barcelona, 13/07/2009 - 14:54

Es evidente para qué quieren los políticos catalanes la independencia: para tener más lugares donde colocar a los suyos. O acaso alguien se cree que la CatalunYa independiente va a ser el paraíso de la democracia? Estos nombramientos muestran de qué van