Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2015. 16:50h.

L'Assemblea acusa el TSJC de "coaccionar" els manifestants

“El dret a manifestació és irrenunciable i imprescindible”

L'Assemblea acusa el TSJC de "coaccionar" els manifestants

Imatge de la concentració davant les portes del TSJC.

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis han fet públic un comunicat com a resposta a la nota del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en la que qualificava d’”atac directe i sense pal·liatius” les concentracions de suport als encausats pel 9N.

Les entitats sobiranistes denuncien que “el comunicat del TSJC és inacceptable, tant per l’intent de coaccionar el lliure dret a manifestació de la ciutadania com per les afirmacions inexactes sobre els objectius i els convocants de les concentracions”. El text assegura,m per tant, que les concentracions de suport a Irene Rigau, Joana Ortega i Artur Mas no “han estat instigades o liderades pel Govern de la Generalitat de Catalunya”.

En aquest sentit, el comunicat de l’ANC, Òmnium, l’AMI i l’ACM afirma que “l’objectiu de les concentracions és el de fer-nos corresponsables de la celebració de la consulta del 9N i mostrar el suport a les persones imputades per haver complert amb el mandat democràtic sorgit de les urnes”. Les entitats afegeixen que “el dret a manifestació és irrenunciable i imprescindible per al bon funcionament de qualsevol societat democràtica”.

Per altra banda, denuncien la “judicialització” del procés polític que es viu a Catalunya i lamenten que el govern espanyol hagi respost “amb amenaces i tribunals qualsevol intent de consultar als catalans i catalanes sobre el futur polític del país”. En opinió de les entitats sobiranistes, el comunicat del TSJC “pretén desviar l'atenció sobre l’arrel del problema: la manca de qualitat democràtica de l’Estat espanyol”.

Finalment, les entitats convocants de les concentracions valoren “molt positivament la gran resposta a les mobilitzacions celebrades aquest dimarts i fem una crida a omplir de nou els carrers amb la concentració d’aquest dijous 15 d’octubre davant del TSJC”. 

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#38 Jep dels Estanys, Manresa, 15/10/2015 - 08:20

i si aquestes manifestacions les haguessin fet persones del PP, extrema-dreta o anarquistes dels pollosos (no els nens de casa bona de la CUP)? la gent opinaria igual? la premsa ho tractaria igual? els partits polítics ultres com ERC no s'ompliria la boca de tonteries?

#37 Santiago, Madrid, 15/10/2015 - 07:55

La Constitución española fue aprobada por la mayoría de los españoles, incluyendo la mayoría de los catalanes
Lo que pretenden los independentistas es dar un "golpe de estado"
Cualquier gobierno de España, del PP o del PSOE, aplicará "todas las medidas" que nuestras leyes contemplan para evitarlo

#36 Carlos Gomez, Bcn, 15/10/2015 - 02:52

Hi eran tots.
Nomes faltaba la familia Pujol, enacra que si algun d´ells no es donen presa hauran de solidaritzarse per guasap desde Can Brians.
Pobrets.

#35 Se sienten impunes, Bcn, 15/10/2015 - 00:54

Y sin alguna asociación no indepe promoviera una concentración para mostrar su desacuerdo con el Sr. Más o mostrar su apoyo al TSJC, ¿qué pasaría? Y ¿Si hubiese enfrentamientos con violencia?. Gran demostración democrática y sentido de responsabilidad de los no independentistas.

#34 Javier, Girona, 15/10/2015 - 00:34

Clásico de todos los fanatismos y los extremismos, acusar a los demás de lo que hace uno mismo. Aquí el problema es que el fanatico y el extremista tambien es el govern. Los fanaticos y los extremistas creen que ellos tienen todos los derechos y los demas ninguno sino estan de acuerdo con ellos