Política · 14 d'Abril de 2014. 11:14h.

L'Assemblea diu que el Govern ha de plegar si no hi ha consulta

Carme Forcadell adverteix que "no estem per aguantar fins el 2016"

L'Assemblea diu que el Govern ha de plegar si no hi ha consulta

Forcadell i Mas, en una imatge d'arxiu

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, en una entrevista a El Mundo, afirma, en referència a la consulta, que "si no es pot fer, el que no es podrà és aguantar el Govern fins el 2016. N'estem convençuts. Perquè la pressió popular i política serà important. A l'Assemblea no estem per aguantar fins el 2016".

Forcadell, d'altra banda, remarca que "nosaltres som catalans i la nostra Constitució és l'Estatut". "Estarem pressionant els polítics contínuament perquè facin el que nosaltres creiem. No deixarem que oblidin la declaració de sobirania", adverteix en aquest sentit.

"No entenem la independència sense passar per les urnes. Si no fos possible la consulta, hi hauria unes eleccions plebiscitàries que comportarien, evidentment, una declaració d'independència, que és al que es referia el president Mas. És normal que coincidim  Aquestes són les vies, no n'hi ha altres, indica.

"Si aspirem a tenir un Estat independent, és normal que aspirem a controlar les fronteres, els ports i els aeroports. Quin tipus d'estat independent seríem si controlés un altre país les nostres fronteres? Però les ha de controlar l'Estat català", apunta d'altra part.

Forcadell considera que "els alcaldes també han de ser protagonistes d'aquest procés. Hem de fer pressió a tots els càrrecs, també els alcaldes i regidors. Igual que es pressiona el Parlament". També creu que s'han de dur a terme "accions com la que es van fer de no pagar els peatges, o la de liquidar els impostos a l'Agència Tributària Catalana. En aquesta línia. Hi haurà un moment en què la gent haurà de fer actes de desobediència en aquest sentit".Forcadell, d'altra banda, remarca que "nosaltres som catalans i la nostra Constitució és l'Estatut". "Estarem pressionant els polítics contínuament perquè facin el que nosaltres creiem. No deixarem que oblidin la declaració de sobirania", adverteix en aquest sentit.

Publicitat
Publicitat

119 Comentaris

Publicitat
#66 Embolica que fa fort, Reus, 16/04/2014 - 16:46

Ja començaa ser hora que donem tot el poder legislatiu i exsecutiu a la Carmeta, què cony és aixó de vots i eleccions i tutti-quanti, home! el poder per la assemblea nacional de capsigranys, ja!!

#65 luigi, masnou, 15/04/2014 - 23:09

Qui mana, mana
No sea que saquen a la calle otra vez 700.000 personas, y claro el Govern se queda sin aire ni capacidad de respuesta, no pueden siquiera gobernar.
Pobrets,

#64 Carles, Tarragona, 15/04/2014 - 15:48

Carme Forcadell no és ningú per dir que el Govern a de plegar, qui és ella per condicinar la política catalana?

#63 Papaluna, Barcelona, 15/04/2014 - 12:54

Sí, sí. Plegar, tan si hi ha consulta com si no. Anar-se'n ben lluny i dissoldre CiU, i ERC i CUP, de forma i manera que un nou partit no contaminat amb la corrupció, l'extremisme i el fanatisme, reinventi un govern a Catalunya, no hostil contra Espanya i sí contra immigracions extracomunitàries.

#62 pip, igualada, 15/04/2014 - 00:30

Són tan covards que ni faran consulta ni plegaran.

#62.1 Jesús, Murcia, 15/04/2014 - 09:10

Cobardes serían si siguieran agachando la cabeza ante la imposición cultural y los expolios fiscales del Imperio. Se ha sido cobarde anteriormente, ahora ya no, ahora todo lo contrario, por primera vez en mucho tiempo veo al pueblo catalán luchando por su futuro con dignidad.