Publicitat
Política · 17 d'Abril de 2016. 15:28h.

L’Assemblea ‘repta’ al Constitucional

L’ANC s’apunta al referèndum

L’Assemblea ‘repta’ al Constitucional

Imatge de l'assemblea de l'ANC

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha encoratjat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, la seva antecessora al càrrec, a desobeir el TC en el cas que el tribunal iniciï els tràmits per inhabilitar-la després de l’aprovació de les successives declaracions de desconnexió.

Jordi Sánchez li ha demanat que “si algun dia arriba la inhabilitació” entri a l’hemicicle “amb la dignitat que confereix el càrrec” i doni per iniciat el procés d’independència.

“Si algú creu que amb investigacions judicials, amb amenaces, amb repressió ens aturarà no ens coneix”, ha afegit en al·lusió a les investigacions de l’Audiència Nacional a més de 300 alcaldes i regidors.

El president de l’ANC ha aprofitat també l’ocasió per llançar una missatge d’unitat després de les darreres informacions. “Ni estem arruïnats ni estem fatigats ni estem dividits”, ha manifestat després de la multa d’Hisenda i de l’Agència de Protecció de Dades.

Sánchez no ha concretat si, després dels quinze mesos que queden, serem independents perquè “no és important si són 17, 18 o 19 mesos”.

Però ha advertit que “es guanya o es perd al final del partit” i “l’Estat espanyol no ens pot guanyar la partida”. “Que no us tremolin les cames”, ha demanat als diputats del Parlament.

També ha defensat el referèndum, com han fet darrerament CDC i ERC, i ha demanat que “les institucions de l’Estat posin les urnes". “Som majoria els que volem guanyar la independència: no ens fa cap por el referèndum”, ha insistit.

“Si podem ho farem amb les urnes i si no amb el mandat del 27-S”, ha subratllat en el seu discurs de cloenda de la IV assemblea general ordinària de l’ANC celebrada a Manresa.

Forcadell entrant a l'acte de l'ANC

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#27 angelito, barcelona, 19/04/2016 - 12:03

Esto ya no es un reto, es un rito para que nos riamos de vez en cuando.

#26 BEJOTA, BCN, 18/04/2016 - 18:51

La posición no es nueva pero por si hay alguna duda Bruselas la reitera. La Comisión Europea mantiene que Cataluña dejará de ser miembro de la Unión si materializa su escisión de España. Margaritis Schinas, portavoz de la Comisión Europea ha asegurado que el Presidente Juncker mantiene en este tema.

#25 botifler1914, Rufilandia, 18/04/2016 - 14:28

Sánchez, especie de maulet en versión pitufo, no nos hagas reir más, por favor.

#24 Carlos Gomez, Bcn, 17/04/2016 - 22:35

Doncs vinga.
Tots al circuit de Montmelo a donar voltes i cridar indefinidament que volen pa amb oli, que pa amb oli volen fins que els veins els esbatussin a pedrades.
La paciencia catalana tambe te limits.

#23 Carlos Gomez, Bcn, 17/04/2016 - 22:30

Quin aplec de valents de tortellet i misa dominical.
Despres toca sortir per TV3 presumint de testiculina i enviar mostres de recoltzament a la gent de la CUP per guasap.
Aixo s´enorra irremisiblement i ja ho saben.