Publicitat
Política · 22 de Juny de 2011. 21:30h.

L'assignatura pendent del SOC

L'oposició reclama al Govern "propostes concretes" en les polítiques d'ocupació

L'assignatura pendent del SOC

El conseller Mena, durant la seva compareixença a la comissió d'Empresa i Ocupació

L'oposició al Parlament ha reclamat al Govern concreció sobre el funcionament del Servei d'Ocupació de Catalunya durant la compareixença del conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena. El diferents grups parlamentaris han acusat a Mena de no tenir definides les polítiques d'ocupació.

El portaveu del PSC a la comissió d'Empresa i Ocupació, Jaume Collboni, ha assegurat que "el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) està paralitzat, no funciona, no treu convocatòries. Han entrat en un procés de redefinició, però han deixat el dia a dia de la gestió del SOC”.

Segons el diputat socialista, "els aturats no tenen informació, no tenen formació i no tenen resposta”, i ha remarcat que “no hi ha oferta, no hi ha orientació, no hi ha propostes concretes a les oficines de treball de la Generalitat”.

"Tenen un mandat d’aquest Parlament de fer un pla d xoc contra l’atur, perquè la situació és extremadament greu. Tenen els recursos i les competències per fer-ho, i encara no han explicat cap mesura per combatre l’atur. Tenen un compromís amb l’electorat i aquesta cambra per reduir l’atur a la meitat en quatre anys i encara no han anunciat cap mesura concreta. Revisin aquesta moció i anunciïn a la cambra quins són els seus plans de futur”, ha afegit.

Per la seva banda, la popular María Llanos de Luna ha assegurat que "no només es poden tenir bones intencions amb un projecte teòric de com ha de ser el Servei d’Ocupació sinó que aquesta teoria s’ha de plasmar de manera pràctica”.

“El Govern s’ha de posar ja a treballar perquè Catalunya necessita solucions urgents i immediates per la tragèdia que estan patint els aturats”, ha instat Llanos de Luna. Segons la diputada del PPC, les subvencions de 400 euros als aturats sense prestació estan vinculades "a cursos de formació que el SOC, actualment, no els hi ofereix i, per tant, els aturats no reben la prestació econòmica".

Llanos de Luna ha destacat que "només el 2,3% dels contractes del 2010 són fruit dels contactes del Servei d'Ocupació de Catalunya" entre els aturats i les empreses que reclamen nous treballadors.

El republicà Oriol Amorós ha indicat que "a Esquerra estem d’acord que cal una reforma del SOC per a que passi de ser un gestor de les convocatòries d’àmbit estatal a ser un impulsor integral de l’ocupabilitat de les persones però denunciem la manca de definició d’un canvi de model productiu per part del Govern".

Amorós ha instat el conseller Mena que "expliqui i divulgui el fet que amb el concert econòmic i la gestió, des de Catalunya, de les principals infraestructures del país (ports, aeroports,...) podríem crear milers de llocs de treball".

El dirigent d'Esquerra ha afegit que "l’oferta formativa del 2011 no ha sortit fins ahir 21 de juny. Després hi haurà un període de 20 dies per presentar ofertes per part de les empreses de formació ocupacional, 2 mesos per resoldre la convocatòria i, per tant els aturats tindran els cursos de 2011 a partir d’octubre!"

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 anònim, Sabadell, 14/07/2011 - 09:21

Estic totalment d'acord amb Jaume Collboni i ho dic per pròpia experiència des de dintre d'aquest organisme que no obtè cap resultat de cara a la societat. A veure si no nomès són paraules i que el govern actui de una vegada.

#5 VIDA, BCN, 27/06/2011 - 01:20

Las competencias de Empresa y Ocupación son muchas y muy importantes para estar en manos tan inexpertas.

#4 José Miguel R., Badalona, 25/06/2011 - 18:56

Mentre la responsable de l ocupació a Catalunya, Esther Sánchez acapari tots els càrrecs (Secretaria d Ocupació i Relacions Laborals i també Directora del SOC- on va dos dies per setmana-) i tingui com a assessora a la exconsellera de Treball del tripartit, Mar Serna, el Mena no s en sortirà.

#4.1 Ana G., Barcelona, 26/06/2011 - 23:55

La has clavado, José Miguel, los que lo vivimos desde dentro no entendemos nada: no hay convocatorias, no informan de nada y nombran directores generales a simples técnicos. Da la impresión de que lo que quieren, en realidad, es desmontar el SOC y reducirlo a la mínima expresión.

#3 cesc, BCN, 23/06/2011 - 17:41

Com els de CiU ja han colocat tots els seus amics i parents a les institutcions i administracions que governen, la resta de parats de Catalunya no els hi preocupen el més mínim, perquè bàsicament no els voten ni els votarán en el futur.

#3.1 VIDA, BCN, 27/06/2011 - 22:07

Cesc, no es el caso del SOC. La "rama política" en el SOC no se ha comido nada. Se lo ha comido ESADE y gente del equipo anterior con pedigrí ESADE o que dejaron bien posiconados y ESADe compró.

#2 Xipolleig, Barcelona, 23/06/2011 - 10:18

L' increïble incapacitat de la nostra classe dirigent, la nacional, l'espanyola o l'europea per crear llocs de treball em fa pensar que costarà molt sortir d'aquest sotrac.
La burocràcia rígida i allunyada de la realitat d'aquests organismes dificulten el futur de les persones i de la nació