Publicitat

L'expresident acaba condemnat pel Tribunal de Comptes a pagar 4,9 milions d'euros pel 9-N

L'astúcia de Mas

El Tribunal de Comptes condemna l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau a pagar una fiança solidària d'un total de 4,9 milions d'euros per la consulta del 9-N. La fiscalia demanava inicialment 5,2 milions d'euros.

El tribunal els declara "responsables comptables directes" de les despeses de fons públics que va generar l'esmentada consulta, per la qual cosa han de fer front al pagament dels 4,9 milions de manera conjunta i solidària.

Els magistrats atorguen a Artur Mas la principal responsabilitat, perquè consideren que ell hauria de respondre per tots en cas que els altres no puguin fer front al reemborsament. A Ortega el tribunal li demana 865.674,9 euros, a Homs gairebé 2 milions d'euros i a Irene Rigau 2,8 milions.

La sentència d'aquest òrgan, que encara es pot recórrer, s'ha fet pública aquest migdia després del recent judici en què es va reclamar aquests diners per fer front a les partides de diner públic destinades a la consulta. Mas i els exconsellers tenien el domicili embargat per cobrir aquesta quantitat, una part de la qual es va pagar amb els fons de la caixa de solidaritat de l'ANC.

Publicitat
Publicitat

66 Comentaris

Publicitat
#57 Kropotkin, Vic, 13/11/2018 - 09:54

Si este hubiera tenido que vivir de sus concocimientos y su trabajo, habría tenido una vida muy dura. Suerte de su familia y del satrapa Pujol... Jua, jua, jua,...

#56 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España. , 13/11/2018 - 08:06

Anda Mas y resto de tarugos hacednos un Lola Flores. Es triste pedir pero más triste es robar!!. Aunque los separatistas le dan a las dos cosas. Por cierto Mas ¿de donde salió el dinero del que eras beneficiario en un paraíso fiscal?. Sabes que lo sabremos. ¿Verdad?.

#55 Catanyol, Girona, 13/11/2018 - 01:27

Artur Mas..."The foxy"...nadie me preguntó si la escopeta estaba cargada cuando apunté y apreté el gatillo . ..ergo...people is stupid.

#54 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 12/11/2018 - 22:54

La astucxia de Masés ha sido iniciar el golpe y que lo culminase su lacayo loco. Resultado: unos en el trullo y el lacayo loco fugitivo. Él de vacaciones en yate pagado por los timados.

#53 ferran, st.martí de provençals, 12/11/2018 - 22:21

vinga arturu,crowdfunding indepre...