Publicitat
Política · 30 de Novembre de 2022. 13:06h.

L'atac d'Arran a la seu del PP queda impune

Absolen sis militants de desordres públics, violació de local i danys

L'atac d'Arran a la seu del PP queda impune

El jutjat penal 17 de Barcelona ha absolt els sis militants de Arran que va jutjar acusats de presumptes desordres públics, violació de local i danys durant una protesta en la seu del PP de Barcelona en el 2017. En la seva sentència, el magistrat Josep Tomàs Salàs conclou que la irrupció en el local del partit ha de quedar emparada pel dret de reunió i manifestació dels activistes.

El jutge considera que l'exercici de drets fonamentals en les protestes "no és neutre" i, en conseqüència, poden sorgir "inconvenients i molèsties als afectats", en aquest cas treballadors i militants del PP de Barcelona. A més, assenyala que la protesta no va tenir la "permanència en el temps" ni la gravetat necessària per a suposar una alteració de la pau pública castigada pel delicte de desordres públics.

"Si bé es va produir una invasió de la seu del PP, la veritat és que els fets discorren en un lapse d'uns 15-20 minutos i no es va pertorbar de manera rellevant la pau pública", remarca. Els manifestants, segons el jutge, exercien els seus drets de reunió i manifestació "precisament contra l'actuació d'un rival polític".

Finalment, el titular penal 17 de Barcelona recorda que "qualsevol ciutadà mínimament informat coneix la distància ideològica" entre Arran i el PP, però que més enllà d'aquests vímets "ni es van produir violències ni altercats significatius entre persones".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Joanet, Barcelona, 01/12/2022 - 07:08

Vaya vaya…alguien recuerda la sentencia de blanquerna? Parece que a este juez se le ha visto el plumero entelado.

#10 Daniel, Tokio, Texas, 30/11/2022 - 23:40

Pero eso es más o menos lo que hicieron los de Blanquerna y los metieron en la cárcel, ¿no?

#9 Rasca, Castelldefels , 30/11/2022 - 22:15

Este juez ya sabemos de qué pie cojea y a quien vota... Se abre la veda para asaltar sedes de los separatistas

#8 Fran, Girona, 30/11/2022 - 19:17

Hauren de fer una quedada per Watsap i fer les mateixes reunions a les seus de:
ERC, BC, PSC, Junts, pero sobretot 15-20 m.

#7 Chris, Lleide (RIP Cataluña), 30/11/2022 - 18:10

Impunidad cuando tumban tiendas de la oposición política que no interesa a la causa catalanista. Impunidad a los ataques a sedes de la oposición que no interesa a la causa catalanista

Luego oirás a los dirigentes del Govern hablar de democracia y no condenar estos actos