Publicitat
Política · 5 de Març de 2019. 15:39h.

L'Audiència de Barcelona veu "ús desmesurat de la violència" en una escola l'1-O

Reobren el cas de les carregues policials en un centre de Barcelona durant el referéndum

L'Audiència de Barcelona veu "ús desmesurat de la violència" en una escola l'1-O

L'Audiència Provincial de Barcelona ha acceptat reobrir la causa per les càrregues policials a l'Escola Estel de Barcelona l'1 d'octubre. L'Ajuntament de Barcelona s'havia presentat com a acusació particular i  va presentar un recurs quan el jutjat havia arxivat la causa.

Els jutjats havien arxivat aquestes querelles per manca d'imatges. L'Audiència, però, diu que no està gens d'acord amb la conclusió i considera que "la inexistència de material en vídeo no pot impedir una completa investigació per tal d'aclarir el que va passar i veure si l'actuació policial es va limitar a complir estrictament el que es va ordenar pel Tribunal Superior de Justícia fent servir la força mínima indispensable o bé si hi va haver ús desproporcionat de la força.

En una altra part del comunicat l'Audiència Provincial admet que hi va haver un "ús desmesurat de la violència" per part de la policia que intentava prendre urnes i paperetes a l'escola Estel del Guinardó. "En alguns centres agents van procedir a requisar urnes i paperetes sense cap incident i en d'altres centres en canvi es va fer servir una desmesurada violència", s'indica.

Segons l'Audiència de Barcelona, malgrat que els agents antidisturbis tenien ordres dels tribunals per impedir la votació de l'1-O, això no els dona una "patent de cors per a qualsevol acció de violència quan és innecessària, desproporcionada o amb un clar abús de poder".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#4 Menjamela Grandi, Anapurna, 05/03/2019 - 21:38

Pues yo creo que repartieron poca estopa. Oyéndolos, creo que alguno se quedó con ganas de recibir más.

#3 Chris, Lleida, 05/03/2019 - 17:59

Què estrany que hi haguèssin càrregues allà on precíssament no gravaven les 24 hores, m'ensumo a invent (i què passa amb els telèfons mòvils d'hiperventilats gravant? no m'empasso que cap assistent haguès gravat una càrrega més dura que les quatre grabacions que circulen per internet). Ho deixo a criteri de jutges imparcials.

#2 cocinero, cocinero..., Barcelona, 05/03/2019 - 17:53

Seguro, seguro que entre sus señorías hay algún amigo de los amigos.

#1 ElBarselono, Amb un sotrac al ADN, 05/03/2019 - 16:54

Si yo, un catalanito más, pretendo obstaculizar por la fuerza una orden judicial llevada a cabo por los Mossos, además de que hacen papilla a hostias me meten un puro que arruinaría mi vida. Para haber evitado lo que pasó era tan sencillo como que los Mossos hubiesen hecho su trabajo. Dónde estaban el 1Oct?

#1.1 Chris, Lérida, 05/03/2019 - 18:01

Algunos de vacaciones, otros pasando lista y advirtiendo a los "ocupas" de centros escolares, como fueron haciendo desde el viernes, previo al 1-O.

#1.2 ElBarselono, Amb un sotrac al ADN, 06/03/2019 - 09:14

Y los Mossos constitucionalistas, fueron previamente identificados por compañeros a través de interrogatorios (a primera vista amistosos), para llegado el Dia D, ser abandonados en la central sin ninguna orden y sin ninguna organización logística. Me lo explicó personalmente uno de estos agentes. Golpe de estado en toda regla.

#1.3 Manel, Bcn, 08/03/2019 - 21:18

Tu hi eres Barcelono? No vas anar-hi oi? Doncs si no ho vas veure sisplau, calla. Es van passar un ou i part de l' altre.. Jo hi era i no soc precisament un indepe hiperventilat . Només sóc un veí del barri al qual em feia vergonya el que vaig veure......