Publicitat
Política · 7 de Novembre de 2008. 18:47h.

L'Audiència Nacional desautoritza Garzón

Ordena la paralització de l'obertura de fosses

L'Audiència Nacional desautoritza Garzón

El jutge Garzón

La sala penal de l'Audiència Nacional ha accedit a la petició de la fiscalia que es paralitzi l'obertura de fosses per exhumar les restes de desapareguts en la Guerra Civil i el franquisme. El ple de la sala s'ha reunit amb caràcter extraordinari per estudiar la sol·licitud del ministeri públic, que havia al·legat que, mentre aquest òrgan no decideixi si el jutge Baltasar Garzón és competent o no per investigar els fets, s'ha de limitar a practicar les diligències que siguin "urgents o inajornables" i no autoritzar l'obertura de fosses.

Aquesta decisió no ha estat unànime, ja que cinc dels quinze magistrats que han participat en el ple s'han mostrat a favor de rebutjar la petició del fiscal i emetran un vot particular discrepant. Després de deliberar durant dues hores, la sala ha ordenat a Garzón que paralitzi "totes les actuacions acordades en el sumari 53/08 -obert després d'admetre a tràmit les denúncies de les associacions per a la recuperació de la memòria històrica- a excepció de les que, de no realitzar-se ja, causin un perjudici irreparable i irreversible al final de la investigació".

I per si el jutge decidís que l'obertura de les fosses és imprescindible en aquest moment, el tribunal li ordena específicament que "es paralitzin les activitats tendents a l'exhumació de cadàvers fins que es resolgui per aquesta sala penal la qüestió d'incompetència plantejada pel ministeri fiscal".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 dani, reus, 08/11/2008 - 10:42

Després direu que la justicia espanyola sembla tercer-mundista, donçs ho es. Per mostra un botó.