Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2021. 16:20h.

L'Audiència Nacional expulsa la Generalitat de la causa del 3%

Per la seva "doble condició d'investigada i acusadora"

L'Audiència Nacional expulsa la Generalitat de la causa del 3%

Agents de la Guàrdia Civil entrant a la seu de CDC l'any 2015

La sala penal de l'Audiència Nacional ha expulsat la Generalitat de la causa del 3%, on s'investiga el presumpte finançament irregular de l'extinta CDC, com a acusació particular per l'"obstacle processal insalvable" d'haver ostentat "la doble condició de investigada i acusadora". Els jutges justifiquen que en haver-hi com a investigats persones i partits vinculats a la institució, tindria aquesta doble condició.

La sala reconeix que la Generalitat té una "personalitat jurídica pròpia i autònoma de qualsevol de les formacions polítiques que la componen", el que no impedeix que hi hagi aquest "obstacle processal" pel qual la Fiscalia va demanar que no se li admetés en la causa com a acusació particular. Aquesta institució, assenyala el tribunal, "està integrada per partits polítics diversos, entre els quals hi ha l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC)".

Sobre aquesta formació gira, segons la investigació, "la presumpta estructura organitzativa composta per càrrecs públics, funcionaris de diverses administracions públiques i empresaris, que tendeix a finançar a l'nomenat partit polític previ concert, a canvi d'adjudicacions i subvencions arreglades i favors personals o col·lectius".

Aquesta no no ha estat l'única raó que ha donat la sala penal de l'Audiència per expulsar la Generalitat. També argumenta que la Generalitat va presentar la seva sol·licitud fora de termini a l'fer-ho després de l'acte de transformació de procediment abreujat (equivalent a el processament).

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Marcial, Santa Coloma, 03/02/2021 - 19:53

Vete a saber de quien fue la brillante idea de presentar a la generalitat como acusacíón particular. Convergencia acusando a convergencia. Buenísimo. Poco iban a acusar esos.

#1 Chris, Lleida, 03/02/2021 - 18:40

Este cacao pinta a que dichos partidos procesados e implicados,son los mismos que se han"hecho suyas" las instituciones públicas,hasta el punto que son cómplices.Aún siendo la Generalitat una institución histórica,no quita que los que supuestamente"aman más" la cultura catalana la mancillen de esta manera.¡son la purria del nacionalismo!