Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2016. 18:42h.

L’Audiència Nacional investiga l’ANC per sedició

També per delicte de rebel·lió

L’Audiència Nacional investiga l’ANC per sedició

Jordi Sánchez, president ANC

L’Audiència Nacional està investigant l’ANC per delictes de rebel·lió i sedició. El jutge Ismael Moreno estudia si l’Assemblea Nacional Catalana va "impulsar" i "promoure" les mocions d'ajuntaments catalans de suport a la resolució independentista del Parlament que va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional. Així es recull en una acta a la que ha tingut accés l’agència EFE.
 
El magistrat ha acceptat la competència per investigar la possible il·legalitat de la moció aprovada pel ple de l'Ajuntament de Vic  i demana a la Policia Nacional, a la Guàrdia Civil i als Mossos d'Esquadra informació tant de l'ANC com de l'Associació de Municipis per la Independència de Catalunya (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

A les tres entitats les considera "impulsores i promotores de la tramitació de les mocions" de suport a la declaració del Parlament. Per aquest motiu, demana informació als cossos de seguretat sobre els seus "estatuts, components, data de constitució, mecanismes i vies de finançament i activitats desenvolupades".

El jutge adopta aquesta decisió, a petició de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, en considerar que aquestes mocions van poder enquadrar-se en els delictes de sedició, rebel·lió i contra la forma de Govern.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#25 Carlos Gomez, Bcn, 04/02/2016 - 12:36

El president Obama va amenaçar al governador de Texas amb enviar la Guardia Nacional quan aquest va insinuar, nomes insinuar, la posibilitat de reclamar un referendum per la independencia.
Que li pregunti al Mas-Colell o al neurotic en colors el perque.

#25.1 Lo Tremendo, La Figuera, 04/02/2016 - 14:17

Pues imagínate.La insinuación de los transgresores, corruptos,nazis,judios,filiste os,neuròticos, divididores,libertinos,sudaos, deshaogaos, pueblerinos emboinaos,retrasados,tarados,a varos, insolidarios,cretinos y perpetradores interpretativos, etc.la consideración que merece.Prisión ? La "silla" e.?

#24 Casper, Bcn, 04/02/2016 - 11:20

La CARA DE PASMAO de Sánchez en la foto no tiene desperdicio. Hay que reconocer que Rius es un crac a la hora de seleccionar las fotos que acompañan a la noticia.

#24.1 Jordi, L'H, 04/02/2016 - 12:25

Un crack de la subjetividad y el sensacionalismo

#23 Pepón, Bcn (España), 04/02/2016 - 09:50

A Otegui por mucho menos lo han tenido en prisión una buena temporada y en el País Vasco no ha habido ninguna rebelión popular. Que vayan tomando nota estos salvapatrias. Una cosa es ir de manifa-excursión y otra defender en la calle a los mamandurrios del prusés.

#23.1 Jordi, L'H, 04/02/2016 - 12:27

Lo de Otegui, es otro caso flagrante. El máximo artífice del final de ETA, como premio se inventan un par de causas en estos tribunales tan independientes que tiene el Reino y encarcelado.

#22 Patxi, Barcelona, 04/02/2016 - 08:57

El diccionari defineix sedició com una acció violenta.

Potser el codi penal no requereix que hi hagi violència per a tipificar l'acció com a sedició, però si els instruments que tenim per a seduir a 2 milions de catalans de què millor que seguir formant part d'Espanya, anem apanyats ...

#21 Kropotin, Vic, 04/02/2016 - 07:03

Bien.... Jua, jua, jua,...