Publicitat
Política · 30 de Maig de 2018. 10:49h.

Laura Borràs creia que el castellà és "la llengua de la immigració"

La nova consellera de Cultura va signar el manifest Koiné, que defensava el català com a única llengua oficial

Laura Borràs creia que el castellà és "la llengua de la immigració"

La nova consellera de Cultura, Laura Borràs, va ser una de les signants a l'abril del 2016 del manifest del Grup Koiné, en què es considerava al castellà una llengua “imposada” pròpia de la “immigració” espanyola y exigia que només fos oficial el català.

El manifest ‘Per un veritable procés de normalització lingüística a la Catalunya independent’, impulsat pel Grup Koiné –vinculat inicialment a l’ANC i integrat per professionals de la llengua-, denunciava que ”la llengua de la immigració (però només l’espanyola) pren a tots els efectes el rol de llengua per defecte”.

També considerava que “la "ideologia política de l’anomenat bilingüisme" provoca “que l’anormalitat lingüística actual continuï essent garantida i esdevingui la falsa normalitat de la república".

“El mecanisme per a aconseguir la implantació del castellà a Catalunya va ser i continua essent la bilingüització forçosa de la població. Un procés que va costar segles i que fins el 1939 encara era força precari pel que fa a la major part de les classes populars”, afegia.

També assenyalava que "el règim constitucional del 1978 ha refermat la continuïtat de la imposició politicojurídica del castellà a Catalunya" i no ha revertit "la norma social d’ús subordinat del català al castellà que condiciona l’ús lingüístic quotidià de la immensa majoria dels parlants i que porta a una indefectible substitució de la llengua del país per la llengua imposada per l’Estat".

Finalment remarcava que “si aspirem a una societat cohesionada i respectuosa amb les diferents llengües i orígens que hi conviuen, cal que institucions i ciutadans s'impliquin en una aposta clara i ferma de la llengua catalana perquè torni a ser la llengua del país".

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#37 Manolo C. B., Sc, 06/01/2021 - 21:19

Cuando está sujeta vaya a Madrid, Albacete, Minglanilla, etc, que los civiles la deporten. Si ella se permite la excentricidad de erigirse en policía para pontificar restrictivamente sobre los derechos de ciudadanía, habrá que administrarle el mismo jarabe.

#36 Tabarnés puro, Barcino, 31/12/2020 - 18:56

Que dice la Borrás y el grupo Koiné que nada de ordenadores ni calculadoras, que hay contar con los dedos o haciendo marcas en el suelo. Pues eso. Absurdo.

#35 Consultor, Molins, 31/05/2018 - 19:05

Grandes deben ser los méritos escondidos de esta señora, porque a juzgar por sus intervenciones públicas en la TV del régimen, los que pone de manifiesto sin penosos, eso si, queda bien

#34 Pepón, Barcelona, 31/05/2018 - 11:58

Xenofobia pura y dura. Supongo que acompañada también de supremacismo y estupidez.

#32 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 31/05/2018 - 01:48

De molt recomenable lectura :

https://glamboy69.wordpress.com/2016/04/03/desmuntant-el-manifest-linguistic-del-grup-koine/